Fredrik Reinfeldt fegar ur

Socialdemokraternas partiordförande Håkan Juholt utmanar statsminister Fredrik Reinfeldt på debatt i Göteborg.  Den 15 maj går över 1,2 miljoner väljare till valurnan för omvalet i Västra Götalandsregionen. Valet i Västra Götalandsregionen handlar om en av de viktigaste välfärds- och framtidsfrågor; sjukvården. Men på detta vill som sagt inte F Reinfeldt vara med.

Jag tycker det är fegt, andra tror att det är av taktiska skäl. Taktik i den meningen att Juholt är mer spännande och ny för väljarna än Reinfeldt. Men frågan är om moderaterna övertaktiserar detta. För väljarna är inte dumma.

Partisekreterare Sofia Arkelsten skriver på twitter att de måste veta vår politik innan de ställer upp på debatt. Så märkligt.  

För det första har vi politik för rättvis sjukvård för alla oavsett plånbok, politik som sätter jobben först, blir ett bättre arbetsgivare,  politik som vill satsa på investeringar i kunskap och infrastruktur, bättre kollektivtrafik, en politik som inte vill sälja ut våra sjukhus, en politik som sätter människan i centrum, kortar väntetiderna och håller ihop samhället inte drar isär.

För det andra en debatt är ett utmärkt tillfälle att få ta del av varandras politik, så om moderaterna vill veta mer om vår politik borde de ställa upp på debatt.

Dessutom handlar detta om ett förakt för det som inte sker i strax utanför Rosenbad. Tänk om omvalet skulle ske i Stockholm om en månad. Vilket liv det hade varit på all media, alla partiledningar. Ja hela etablissemanget hade stått på tå med 100-tals debatter, artiklar, debattprogram, morgon TV osv

De hela är mycket märkligt. Här har vi faktiskt chansen att för en gång skull inte komma i skymundan mellan kommunval och Riksdagsval. Då väljer moderater och alla andra at lägga locket på.

Är det fega politiker Svenskarna vill ha eller är det politiker som vågar stå för sin politik? Det kan man ju fråga sig när Statsministern fegar ur debatten inför omvalet den 15 maj.


Henrik O  GP 2 ab 2 Dn 2


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0