Jobblinjen saknar jämställdhetsperspektivAtt alltid alltid alltid föreslå skattesänkningar som tas bort från nödvändiga investeringar är inte hållbart i längden. Sverige starkt inför framtiden, det är inte att ta ansvar. Det är tecken på brist på nytänkande och att man har fastnat i gamla hjulspår. Dessutom är regeringens jobblinje torftig och innehållslös.

 

Det saknas investeringar i god arbetsmiljö, mindre stressiga arbetsplatser och möjligheter till fortbildning för de som jobbar.

 

Regeringen sviker också den stora grupp av arbetslösa som inte kan ta de jobb som nu kommer i konjunkturuppgången eftersom de saknar utbildning eller praktik.

 

 Regeringens jobblinje med skattesänkningar och försämringar i trygghetsförsäkringarna syftar till att skapa sysselsättning inom lågproduktiva branscher som t ex hushållstjänster. Vi står inför en strukturomvandling som kommer att leda till ökande inkomstklyftor och försvagad skattebas för välfärden. I de framtida lågproduktiva jobben betalas låga löner och arbetsvillkoren kan förväntas bli usla med deltider och osäkra anställningsförhållanden. 

 

Med lågproduktiva jobb och otillräcklig barnomsorg riskerar kvinnor att fastna i deltidsarbete, ekonomiskt beroende och fattigdom. Det verkar som regeringen har tänkt ut en särskild arbetslinje för kvinnor.  En jobblinje som saknar jämställdhetsperpektiv

dn
DN1, DN2, DN3, DN4, SVT1, SVT2, SVD1, SVD2, GP1, GP2, GP3, EXPR1, EXPR2,

Kommentarer
Postat av: Ja

Vad menar du med lågproduktiva tjänster och kan du ge fler exempel? Jag känner att jag behöver en förklaring för att riktigt förstå ditt inlägg.

2011-04-14 @ 23:45:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0