Moderater vet inte att unga utnyttjas på jobbet

Idag när jag hade interpellations debatt med Hillevi Engström om hur unga utnyttjas på arbetsmarknaden, hoppade det upp två MUF-grabbar och började tjata om jag minsann inte skulle klaga. Det visade sig att de inte hade en aaaaaaning om det som media speglat den senaste tiden, uppenbarligen har de ingen kontakt med de som jobbar.

Att moderater är så verklighetsfrämmande är kanske inte är så förvånande men det är lite anmärkningsvärt att de avslöjar sin okunskap så öppet.

 De flesta som hänger med i nyhetsflödet och rör sig ute på arbetsplatser har ju sett försämringarna.
Men moderaterna som deltog i debatten visste inte ens att cirka 400 000 är arbetslösa = närmare åtta procent. Det är betydligt fler är arbetslösa idag än hösten år 2006. Idag är 1 av 3 arbetslösa långtidsarbetslösa. SCB/AKU och Arbetsförmedlingen.  

 

De visste inte att regeringens politik leder till ökade klyftor detta trots att deras egen partiledare ofta pläderar just för att det ska vara större skillnad. De tycktes nöjda med barnfattigdomen, att 200 000 barn är fattiga. De ville inte kommentera att statsministern påstått ungdomsarbetslösheten är en synvilla

 

Att MUF-grabbar blundar för verkligheten är en sak, jag förutsätter att arbetsmarknadsministern har information om hur det ser ut.  Unga människor utnyttjas av arbetsgivare som sätter provanställningar i system. Tjejer i butik och kiosker anställs på allt mellan 11,5 timmar till 58 timmar i veckan. Ungdomar sägs upp med ett SMS.

 

Hillevi Engström ville inte svara på min fråga om att Finansministern påstått att 15600 kr för en heltid är för högt. Det är många borgerliga politiker som tycker att ungdomar tjänar för bra, att de har för trygga anställningar och de är lata. I själva verket är det tvärt om.

 

Kolla in de här länkarna om ni vill veta mer

TV4play LOsungdomssekreterare  SVTplay  TV4play DN  Sydöstran SVTdebatt

min blogg när jag skrev IPn  kolla oxå lite aktuell politik om ni har lust AB


Kommentarer
Postat av: Daniel

Varför försöker du vinna debatter genom härskartekniker hela tiden?Jag kan tycka att du borde respektera, om inte de andra riksdagsledamöterna i sig, så åtminstone ämbetet. Allt annat slår tillbaka på ditt och hela riksdagens förtroende.Dessutom vore det kul om du presenterade hållbara motargument. Ditt (misslyckade) försök att länka till statistik räcker liksom inte.De allra flesta tar riksdagens arbete och makt på stort allvar, snälla förstör inte vårt förtroende genom lumpna försök att vinna debatter genom att förringa dina motståndare.

2011-04-01 @ 18:53:20
Postat av: Michael Holtorf

Hej Monica!Jag följde interpellationsdebatten via riksdagens webbsändning och undrar fortfarande om Du anmält dessa arbetsgivare som Du påstod behandla unga på ett felaktigt sätt? Om inte så vill jag ha svar på varför.För övriga eventuella läsares kännedom kan debatten ses här:http://www.riksdagen.se/templates/R_ExternalPage____3383.aspx?op=search&search_freetext=IP293%20&search_parlamentary_session=2010%2F11&rpage=0

2011-04-01 @ 19:06:56
Postat av: dr Lukas

Skrattretande hur dålig man kan vara...

Ärligt talat är det lustigt hur en riksdagsledamot kan argumentera på detta bristfälliga sätt.

"Att moderater är så verklighetsfrämmande är kanske inte är så förvånande", varför då?

"Det är betydligt fler är arbetslösa idag än hösten år 2006". Jämför med andra länder. Presenterar du bara "halva" sanningen är det endast populistiskt. Var ärlig istället!

"aaaaaaning", du borde inte skriva som ett småbarn.MVH

Lukas

2011-04-01 @ 22:02:54
Postat av: Lena

Tycker att det är härligt att se att ditt blogginlägg tog precis där det skulle.

:) Keep on the good work

2011-04-02 @ 10:54:40
Postat av: Ina

Trevligt att mupparna också läser sosseblogg.

Håller med "Lena".Däremot tror jag inte på att Moderaterna inte skulle veta om att vanliga ungdomar utnyttjas, dom vet det mycket väl men det är viktigare att se till att deras anhängare (bl a företagare och höginkosmttagare)får mer i sina fickor. Och deras egna barn är ju skyddade tack vare mammas och pappas buffert ifall dom inte får jobb (för dåligt betalda jobb skulle väl inte duga för deras barn).

2011-04-04 @ 16:21:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0