Vad handlar valet om den 15 maj?

Socialdemokraternas Alex Bergström beskrev på diskliktskongressen hur viktigt det är att vi jobbar vidare med en rättvis och bra sjukvård till alla. Därför är det viktigt att alla socialdemokrater röstar den 15 maj. Vi är inte emot privata vårdcentraler men våra gemensamma vårdcentraler ska ha högsta kvalité med bra bemanning av sjuksköterskor och läkare och öppet tider som passar innevånarna. Det är viktigt att alla får en trygg och säker vård och långa väntetider på akutmottagningarna är inte acceptabelt. Därför driver Socialdemokrater envist kravet om max en timmas väntetid på akutmottagningen för att få träffa en läkare. Vid svårare, akuta sjukdoms- och olycksfall handlar det förstås om att få vård bums, precis som sker redan idag. Det handlar om nya arbetssätt, fler erfarna läkare i första ledet på akuterna, snabbspår för lindrigare sjuka, hjälp med tidbokning på vårdcentral eller på sjukhusets mottagningar, utskrivning tidigare under dagen för att frigöra vårdplatser och snabbare röntgen. Socialdemokraterna kommer envist och målmedvetet följa arbetet. Löftet om max en timmas väntan innan man får träffa läkare på akuten är både rimligt och möjligt att uppnå.
Vi ska vara bättre arbegivare och vi ska stå fast vid vår målsättning att heltid ska vara en rättighet, deltid en möjlighet.
 Regionvalet handlar också om bra kollektivtrafik, fri tandvård till alla under 25 år, regional utveckling, utbyggd tågtrafik och framkomligheten på E20. Vi socialdemokrater jobbar vidare med att få fyrfältsväg längs E20 Göteborg till Stockholm dvs också genom hela Skaraborg


dn 2 ab sosseväljaren

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0