Vintern rasat ut – satsa på de unga i redan i sommar

Härliga Valborg, bort med den långa kalla, mörka vintern och de tjocka vinterkläderna.

Visst är det härligt med Valborg dels för de många eldarna och att människor samlas för att hälsa våren välkommen. Men mest för att det är dan före dan….

I morgon firas den stora högtidsdagen framför andra. Första maj firas på 100 tals och åter 100 tals platser i landet och tusentals platser i hela världen. Arbetarnas dag firas över nästan hela världen. Det är dagen vi rätar på ryggen och tillsammans kräver jobb, rättvisa och demokrati.

Vi sossar satsar extra på ungdomarna den här första maj, dels för att det är ett fullkomligt slöseri att var fjärde ung människa går utan jobb och dels för att den borgerliga regeringen vänt dem ryggen.

Några av våra satsningar som presenteras i morgon är 30 000 utbildningsplatser och sommarjobb åt ungdomar i sommar

Vi vill erbjuda en framtid som gör att de unga kan växa och utvecklas och därmed bidra med sin fulla potential. Under sommarmånaderna går många unga sysslolösa fast de skulle vilja arbeta eller studera.

 

Dessutom föreslår vi 15 000 sommarjobb för gymnasie- och högskolestudenter

Ett sommarjobb är ofta ungdomars första kontakt med arbetslivet. Förra året anslog regeringen resurser till cirka 15 000 extra sommarjobb i kommunerna. I år tas detta bort med hänvisning till ett bättre arbetsmarknadsläge. Men Sverige har fortfarande en av Europas högsta ungdomsarbetslöshetsnivåer. Vi vill att satsningen kvarstår, men också gå till statliga myndigheter och till högskolestudenter. Särskilda insatser ska vidtas för att nå ungdomar från utsatta områden.

Men det kommer mera och det skriver jag om i morgondn PA seb MM Göran Persson lade grunden expr


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0