Arbete, välfärd och utbildning på SSU-kongressen

 

När SSU-kongressen planerades var det givetvis arbete, välfärd och utbildning som stod i fokus. Helt rätt eftersom åtta procent av svenskarna är arbetslösa. Det behövs nytt engagemang för att skapa fler jobb, än den passiva så kallade ”jobblinjen” som den borgerliga regeringen står för. Utvecklad välfärd är det bästa verktyget för jämlikhet. Och det behövs en ny skolpolitik som inte bara handlar om hårdare tag, pekpinnar och mindre elevinflytande

 

Men de högerextrema terrordåden den 22 juli gjorde att SSU-kongressen fick en annan ingång, betydelse och framtoning. Invigningen som jag följde via nätet blev en oerhört gripande gemensam manifestation för öppenhet och mot rasism och en fin hyllning till AUF, till Arbeiderpartiet och de drabbade i Norge. Många i Sverige har fått upp ögonen för vilken enorm vikt ungas engagemang har för samhällsutvecklingen.

 

Idag ska det debatteras arbete och jag ska dit för att bli peppad av den unga generationen som såväl behövs i samhället och inom socialdemokratin.

Tack för att ni finns och tack för ert enorma engagemang för en bättre värld  


SSU DN 2


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0