Investera för jobb – Citytunneln, Tunnelbana och Västra Stambanan

 När är de borgeliga partiledarna träffas vid citytunneln i Solna för att presentera Infrastruktursatsningar. Vill de visa att de minsann också skapar sådana jobb som sossarna föreslår. Beskedet kommer sedan en rad ekonomer och vi socialdemokrater föreslagit infrastruktursatsningar för att dämpa en befarad konjunkturnedgång Det är vackert så men de har ingen riktig insikt i vad det innebär med ökade klyftor. 25% ungdomsarbetslöshet leder till hopplöshet, oroligheter och bråk. Det har vi sett på många håll i Europa. Vi ska inte dit.

 

Arbetslösheten är hög i Sverige, betydligt högre än 2006, trots den borgerliga regeringens påstådda ”arbetslinje”. Hittills har det inte hjälpt med att straffa sjuka och arbetslösa med lägre ersättningar och högre skatt. Det har bara lett till frustration och barnfattigdom

 

Socialdemokraterna vill i detta allvarliga världsekonomiska läge skapa breda lösningar i riksdagen. Vi vill investera i det som bygger Sverige starkt – utbildning, bostäder och infrastruktur ger fler jobb.

Tunnelbanan i Stockholm behöver satsas på. E20 mellan rikets två största städer behöver vara minst fyrfältsväg hela vägen mellan Göteborg och Stockholm, Västra Stambanan behöver ha fyra spår för att klara både gods och persontrafiken framöver, banan är överbelastad.


Tyvärr är krogmomsen fortfarande med i högerns diskussioner inför budgeten, det märks på debattartiklar i lokaltidningar som borgerliga Riksdagsledamöter skickat in. Jobbskapande investeringar i järnväg, bostäder och välfärd är för oss Socialdemokrater oändligt mycket effektivare än billigare Toast Skagen.  

 

Västerbottens folkblad DN-debatt LT
GP, SVT, DN, EXPR, SVD,    Ygeman


Kommentarer
Postat av: olle svensson

vilka får jobb? kolla vilka som jobbar i citytunneln.

2011-08-31 @ 05:10:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0