Nu börjar skolan, en lättnad för många barn

 

Nu traskar glada barn iväg till skolan igen. Sommarlovet har varit långt, för långt tycker en del, på tok för kort tycker andra. Men de allra flesta gillar de vanliga rutinerna och ser fram emot att träffa sina kompisar och lära känna nya. Flera skolor börjar också med terminsstart-kalas för att göra skolstarten positiv, det ska inte bara firas när det blir lov.

 

Tyvärr finns det barn som blir mobbade i skolan, det finns vuxna i skolan som inte tar sitt ansvar för det och det finns kommunledningar som inte har antimobbingsplaner. Dessutom finns det 220 000 fattiga barn. Barn vars föräldrar är sjuka, arbetslösa eller på annat sätt gjort dem fattiga när trygghetssystemen fallerar.

 

Det finns föräldrar som inte har råd att köpa glasögon, gympakläder eller nya gummistövlar till sina barn. Trots att Sverige är ett rikt land och välståndet har ökat under 2000-talet har också klyftorna vidgats mellan rik och fattig. Barndomen går inte i repris.

Sommarlov betyder för många barn bad, resor, besök på Liseberg och massor av glass. Men inte för alla. 220 000 barn i Sverige lever i fattiga familjer och många av dem har inte särskilt mycket att berätta nu när de träffar sina skolkompisar Det finns familjer där marginalerna är så små att barnen inte får dricka mer än ett glas mjölk om dagen.

 

Den moderatledda regeringen har låtit skattesänkningar för de rikaste gå före satsningar på välfärden. Resultatet är, bland annat, en ökad barnfattigdom.

Det går att avskaffa barnfattigdomen med rätt politiska prioriteringar. Inga barn ska behöva växa upp i fattigdom för att vi har en regering som är för dumsnål för att investera i framtiden.SvD, GP, SVT, SvD, GP, SvD 
jämlikhetsanden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0