Regeringen ska köpa väljarna 2014

 

Så kom då det väntade beskedet att regeringen, eller om det var moderaterna, väntar med att genomföra jobbskatteavdraget. Att moderaterna lämnar beskedet och inte de borgerliga partiledarna tyder kanske på att moderaterna kör över de små partierna men det är inte heller någon nyhet.

De hittade ett perfekt tillfälle att slippa lägga fram det förslag som kanske inte skulle gå igenom i Riksdagen. Märkligt dock att de använder argumentet att det inte går att genomföra nu när ekonomin mattas av, tidigare har de påstått att det är ett fantastsikt verktyg till att simulera ekonomin.

Idag på finansutskottet sa visserligen Borg ingenting om detta, han ville hellre berätta för pressen först. Han var noga med att beskriva läget som allvarligt och att Sverige påverkas av ekonomiska krisen. Det var bra att han tog upp vårt förslag som vi hade i valplattformen om stakare regleringar och kontroller av finansmarknaden. Men han var inte lika noga med att påpeka att det är misskötta och underkapitaliserade banker är en viktig orsak till oron på de finansiella marknaderna.  

 

 

 

 

 

ab 2

svtdebatt

sap


Kommentarer
Postat av: Vidi

(s) lovade en sjätte semestervecka inför valet

1988. Jag väntar fortfarande.

2011-08-16 @ 22:04:20
Postat av: Britta Sethson

Hejsan MonicaDu har antagligen rätt. Då gäller det att föra in den politiska diskussionen på ett annat plan. Att diskutera att dagens politik förstör humankapitalet till exempel eftersom vuxenutbildning och kompetensutveckling blivit så mycket svårare

2011-08-16 @ 22:16:25
URL: http://nyabrittas.wordpress.com/
Postat av: Mille

Det är väl härligt med människor som kan vinna val. Det hade ni verkligen behövt.

Pryoekonomister.

2011-08-17 @ 05:53:01
Postat av: Stig-Björn Ljunggren

Ja, intressant att inte fler i medierna noterat att moderaterna presenterar det som alla förväntar sig vara regeringens politik.

Det spekuleras i att de är oeniga i Alliansen, men just då är väl behovet av gemensamma manifestationer utåt, där linjerna läggs fast, eller i det här fallet, suddas ut, större?

2011-08-17 @ 07:26:19
URL: http://www.ljunggren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0