Spännande politiska debatter på S-kvinnors förbundsmöte

På söndagen fortsatte S-kvinnors förbundsmöte i Luleå. Det blev många spännande debatter om motioner, uttalanden och val av valberedning.
Vi fick till och med lika i en omröstning så lotten fick avgöra, då blev motionen antagen.

Motionerna handlar om allt från internationellt engagemang, jobb, jämställdhet, utbildning, barnfattigdom, barnsuppväxtvillkor, miljö, kost, hälsa, sexuella övergrepp,  trafiksäkerhet och mycket mer. Vi kommer aldrig att få ett jämställt samhället om vi inte får ett jämställt familjeliv.

Kommunerna ska bli skyldiga att erbjuda barnomsorg även på kvällar nätter och helger. Vårdnadsbidrag har försämrat förutsättningarna att få jobb för de kvinnor som redan hade det tuffast på arbetsmarknaden, inte minst lågutbildade invandrarkvinnor. Fundamentalister från såväl Muslimer som högerextrema grupper vill stänga inne kvinnorna i hemmen, det kan vi aldrig acceptera.

Att bryta fattigdomen bland kvinnor och barn och bekämpa all form av extremism och fundamentalism är det som det socialdemokratiska kvinnoförbundet måste ägna all sin kraft åt. Vi S-kvinnor belyser både klassförtryck och könsförtryck


DN SVD


Kommentarer
Postat av: Jan

"Fundamentalister... från högerextrema grupper vill stänga in (-invandrar)kvinnor i hemmen". Det var något nytt för mig. Kan du belägga det påståendet eller är det bara något du har hittat på?

2011-08-28 @ 16:17:42
Postat av: Monica

Jan tack för påpekandet, det är inte ens extrem högern.

Det är den vanliga gamla högern som stänger in kvinnorna bland annat med vårdnadsbidraget, som visat sig stänga inne bland annat invandrar kvinnor.

2011-08-28 @ 18:35:24
Postat av: Jan

Tack för svaret! Jag tror dock inte att KD:s tanke med vårdnadsbidraget var att "stänga in invandrarkvinnor" i hemmen. Reaktionära kan jag gå med på att kalla KD, dock inte fundamentalister. Det är ohederlig retorik.

2011-08-28 @ 21:17:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0