Sverige behöver investeringar

För en dryg månad sedan var sänkt skatt ett viktigt instrument mot en hotande lågkonjunktur enligt moderaterna. I går övergav de sin ekonomiska politik.

Att Moderaterna nu skjuter på genomförandet av det femte jobbskatteavdraget handlar inte om utvecklingen i världsekonomin. De hade målat in sig i ett hörn. Det var det svaga stödet i Sveriges riksdag för den förda ekonomiska politiken som i första hand stoppade Moderaterna, inte skuldkrisen i Europa och USA.

De "nya moderaternas" hela ekonomiska strategi och så kallade arbetslinje bygger på just jobbskatteavdraget. Nu står de helt utan ekonomisk politik för att trygga tillväxten och jobben i Sverige.

I ett oroligt ekonomiskt läge är det än mer viktigt att göra rätt saker. Sverige behöver investeringar som stärker landets långsiktiga konkurrenskraft. Vi vill använda det reformutrymme som finns kvar till investeringar i forskning, utbildning och infrastruktur. Utgångspunkten för vår ekonomiska politik är att ställa om Sverige till en modern, kunskapsbaserad ekonomi.

Vi har fantastiska möjligheter att utvecklas och hävda oss i den internationella konkurrensen. Det kräver investeringar, framtidstro och tillit. När vi investerar i varandra och vår gemensamma utveckling, då kommer ger vi grunden och möjligheter till innovation som ger jobb, tillväxt och välfärd i vårt land.

 

DN Peter A SVD

Läs mer på:

Socialdemokraterna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0