Borg med de dubbla tungorna

 

Det är besvärande säger Anders Borg om att inkomstskillnaderna ökar. De rikaste har fått 80.000 kronor mera medan de fattigaste fått 4000 kronor mindre.

 

Enligt Studieförbundet näringsliv och samhälle är det främst ökade inkomster av kapital, som vinster från börsen och försäljningar av hus och lägenheter, som drivit på inkomstskillnaderna de senaste 30 åren. Om gapet fortsätter att växa kan det mycket väl få "sociala och politiska konsekvenser” skriver de.

 

Enligt Borg är detta alltså besvärande ändå har hela hans politik gått ut på att öka skillnaderna. ”Det måste vara större skillnad och incitament annars sövs folket” har moderaterna trummat ut sedan de startades och de hette vad de är Högerpartiet.

 

Att sänka skatterna mest för de som har det allra bäst och försämra för de som har de allra svårast får konsekvenser. Det blir svårare att hålla uppe kvalitén i den gemensamma välfärden och det kan skapa oroligheter, bråk och bråk mellan olika delar av samhället.

 

 Det rika blir rikare och bygger staket och murar runt sina fina stadsdelar för att de är rädda för de fattiga.

Att Borg nu påstår att han vill hålla i hop Sverige är bara snack.

 

 

DN SVD Metro GP Göran Johansson


Kommentarer
Postat av: Bert

Högern har ju hela tiden gått ut med att de lägst avlöande fått mest.

Man har även påstått att välfärden förbättrats för alla.Sedan gäller detta hushållens ekonomi som sägs förbättrats förutom de med lägst inkomster.När Göran P var i makt då skickade han ut ett häfte till alla hushåll detta om Nazismens häjningar som vi aldrig fick glömma.Till hushåll räknades alla svenskar. ja även sjuka, arbetslösa, pensionärer o.s.v Alla hushåll fick detta häfte.Till hushåll för alliansen eller moderatstyrda alliansen räknas bara de som är löntagare.

Samtidigt så talas det enbart om att löntagarna fått det bättre. Hur det är för övriga kommer aldrig fram.

Detta samtidigt som allt fler blir arbetslösa, allt fler tvångssätts i syselsättning istället för jobb. Där 23 varje dag hamnar i FAS-3 där man hånar dessa med slaversättningarSå med högerns statistik så behöävs det egentligen bara 10 arbetsplatser och 100 som har jobb så om dessa fått högre lön än under tidigare år realt . Ja då har Sverige gått bättre.

Så är statistiken upplagd.Så äevn om jobben minskar allt fler hamnar i det fula ordet utanförskap, så har alltså Sverige fått det bättre.Så borde det naturligtvis inte vara. Alla ska ha det sämre om jobben minskar och penningmängden från dessa jobb inte täcker snittet för varje Svensk.

Då ska fördelningen bli sämre för alla.Så statistiken som presenteras är oerhört felaktig.

2011-12-29 @ 07:48:14
Postat av: Lars Norling

Alliansens politik har givit individen drivkraft att arbeta och förkovra sig, och det generar i sin tur välstånd till den flitige, var är felet?

Själv är jag en av de lyckligt lottade båda ekonomiskt och även i de mjuka värdena.

Vem jag har att tacka för det?

Jo, svenska folket som röstat fram en högerregering.

Hade det varit en socialdemokratiskt styrt Sverige hade jag varit sjukpensionär idag.

Tänk själv jag är 56 år, lågutbildad, slut i höfter och knän efter decennier av manuellt skogsarbete att inte förglömma har jag hjärtflimmer och högt blodtryck.

Krävs det mer för att blir ett offer i socialdemokratiska ögon?

Men Alliansen har givit mig lägre skattet samt en tro på individen, och det är jag innerligt tacksam för.

2011-12-29 @ 08:25:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0