Glöm inte bredbandet Håkan


 Äntligen diskuteras det politik. Efter en fruktansvärt tuff höst för oss måste vi komma bort från personfixeringen och tala politik och tillsammans visa vad vi vill med Sverige. För det är om framtidsidéerna och visionerna som konflikten mellan oss socialdemokrater och den borgerliga regeringen är som störst.

Vår ekonomiska politik diskusteras om hur vi ska formulera konkreta mål och förslag för att bygga Sverige till en konkurrenskraftig kunskapsbaserad ekonomi.

Håkan Juholt var tydlig i sitt tal vad som behöver göras för att få en tydlig och framåtblickande socialdemokrati.

 

Därefter följde en intressant ekonomisk diskussion om bankkris, lågkonjunktur, Euron, Europas ekonomiska kris, oansvariga utlånare och kvartalskapitalism m.m.

Vår politik måste uppfattas tydlig och klar och den måste hänga ihop, vi ska i våra förslag visa att vi vänder oss till alla medborgare och vi ska föryngra och bredda partiet.

 

Jag håller fullständigt med om att det är investeringar i utbildning, miljövänlig infrastruktur om miljövänligare bostäder som är vägen till jobben och en hållbar framtid.

 

Det jag saknar i debatten är också vikten av att investera i IT, höga hastigheter i nätet och bredband i hela landet. Det är minst lika viktigt om vi ska hålla i hop landet att vi har fungerande tillgång till Internet och telefoni utanför städerna.

Det går inte att förlita sig till enbart marknaden på det området. Det måste till efterfrågan på IT-tjänster inom välfärden och investeringar även i bredband. tillgång till internet måste vara lika självklart som el och vatten till varje bostad


ab 2 svd  gp exp svt DN


Kommentarer
Postat av: essbeck

Hejsan Monica.Jag tror att de flesta människor är intresserade av politikens innehåll istället för att prata om de olika politikernas förehavande som inte direkt handlar om sakpolitik.Om man skall hjälpa till att göra sitt partis politik tydlig och klar så tror jag att man kan göra detta genom att halvt om halvt hänga med i de aktuella sakpolitiska framställningarna som ter sig i media eller bloggvärlden, men utan att hänga med i de svängarna i en diskussion som tar vägarna till att fokusera sig på att prata om person istället för sak.Jag tror att det går att skapa bloggposter där man hela tiden jämför alliansens politik med i detta fall socialdemokraternas.Det är den enda typ av fråga som en väljare kommer att ta ställning till i nästa val, alliansens alternativ mot de olika partiernas alternativ.Det kan vara tungt komplicerat och krångligt att skriva sådana poster men att till exempel jämföra vad alliansen gör idag för att till exempel bekämpa barnfattigdomen och exakt beskriva hur socialdemokraterna vill omfördela resurserna för att stödja denna grupp, förändringar av lagar osv då är det den enda informationen som i grund och botten är intressant att förhålla sig till.Fördelen är att folk som letar information om hur skiljelinjerna ser ut i ett visst ämne snabbt hittar en sådan typ av bloggpost genom att googla och då får en person som i just det läget är intresserad av en viss typ av information just det som de letar efter. I ett ämne som är kanske för dem en hjärtefråga och för dem bestämmer vilken sida de skall välja i nästa val.När det gäller bredbandet och investeringar runt detta så tycker jag personligen om alternativ där kommunens bolag bygger ut ett stadsnät, som en typ av allmän väg och på denna digitala allmäna väg kan vilken privat aktör som helst erbjuda sina tjänster.Det blir en marknad där alla företagen kan konkurrera på samma villkor. Ett gott exempel är göteborgsregionens Gothnet.2011-12-04 @ 02:30:58
URL: http://essbeck.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0