Juholt kritiserar neddragning av utbildningsplatser i Skövde

Under statsministerns frågestund igår valde Håkan Juholt att lyfta fram minskningen av anslag till många av våra högskolor och universitet och tog Skövde som exempel.

Håkan Juholt hänvisade till sina resor i landet. - Från lärosäte till lärosäte hör jag samma sak: rektorer, lärare, studenter och företagare är alla bekymrade över nedskärningar av den högre utbildningen, sa Juholt i sin fråga till Reinfeldt. Han fortsatte med exempel i Östersund, Sundsvall Skövde, i Umeå, i Växjö och i Trollhättan där antalet utbildningsplatser skärs ned. Det om mellan 20 000 och 30 000 platser totalt för alla lärosätena under de kommande två åren Vi socialdemokrater vill investera i en kunskapsbaserad ekonomi. Nästa år investerar vi i 8 700 nya utbildningsplatser vid högskolor och universitet. Vi investerar 300 miljoner mer årligen i högre kvalitet i högskolan än vad regeringen gör.

– Varför väljer regeringen att dra ned på utbildningsplatserna samtidigt som arbetslösheten är hög och söktrycket är större än någonsin. Vad är det för tanke bakom detta? Var Juholts fråga till statsministern som inte hade något svar alls utan pratade något om att vi socialdemokrater inte har finansierat våra förslag. Vilket är fel och det vet Reinfeldt. Vår budget går i hop och vi har ett större finansiellt sparande än regeringen.
 

I Skövde har vi i veckan kunnat ta del av att Annie Lööf tydligen inte stödjer den regering som hon sitter i. Eller också var hon bara på artighetsvisit i Skövde, klappar på huvudet och säger att det är viktigt att ha kvar de regionala högskolorna. Framtiden får visa om hon står för sina ord eller om hon röstar med Björklunds centraliseringspolitik


svd

Kommentarer
Postat av: Mille

Vem skall gå på högskolan, när man inte ens klarar gymnasiet? Det är ju dumheter. Barnfattigdomen ökar med studielånen.

2011-12-16 @ 09:19:18
Postat av: Tobe

Kan det bero på att antalet sökande har minskat. Dvs. att man skär ner antalet platser pga. att det saknas studenter att fylla dem? Om det nu är så, vilka hade Juholt tänkt tvångskommendera till dessa platser? För det kan väl inte vara så illa att partiordföranden uttalat sig innan han läste på om den faktiska situationen?

Jag blir allt mindre missnöjd att jag lämnade partiet. Kan dock tänka mig återvända om Nuder eller Östros återkommer som partiledare.

2011-12-17 @ 00:08:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0