Låna inte till julklappar

 

 

Nu fortsätter vi kampen mot barnfattigdom hos S-kvinnorna i Skövde. Vart tionde barn växer upp under knappa ekonomiska förhållanden, och stängs ute från upplevelser och samhällsgemenskap. Barn vars föräldrar är arbetslösa eller sjuka riskerar att inte ha råd med att gå i musikskolan, vara med i en idrottsförening eller stängas ut från någon annan fritidsaktivitet som kostar pengar. Barn som växer upp med knappa ekonomisk resurser kan dessutom hamna efter i skolan.

 

Föräldrarna till dessa barn riskerar dessutom att hamna i en lånefälla särskilt nu i juletid när önskelistorna blir långa. Kommersialismen och aggressiv marknadsföring gör att det kan kännas tryggt att ta ett extra lån inför julklappsinköpen för att barnen ska tindra med ögonen när tomten kommer på julafton.

 

Inför kvällens möte har S-kvinnor i Skövde bjudit in årets Anna Lindh stipendiat Lena Carlsson, hon ska få berätta om hur hon arbetar inom Unga Örnar för att stödja de utsatta barnen. Dessutom har flera S-kvinnor samlat på sig fakta som vi ska redovisa inför varandra och på så sätt få en problembeskrivning. Utifrån det ska vi formulera en åtgärdsplan.

 

Vårt första råd är låna inte till julklapparna!

Barnfattigdom AB 2  3 Rädda Barnen Majblomman  Expressen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0