Ny vecka nya tag

Efter en fantastik helg är det nu dags att knyta ihop säcken för kommande vecka. Måndag morgon startar med S i Västs styrelse i Vänersborg och det blir nog en hel del eftersnack efter förtroenderådet som efter många intressanta inlägg avlutades på söndagen. 

Förtroenderådet beslutade att två nya mål för den ekonomiska politiken ska utarbetas. Målen syftar till att ytterligare utveckla och befästa den politik som slogs fast i Socialdemokraternas budgetmotion 2011; "På väg mot den kunskapsbaserade ekonomin".

Målen lyder:
- statsbudgeten kompletteras med ett sysselsättningspolitiskt ramverk till exempel innehållande mål om antalet arbetade timmar, arbetslöshet och sysselsättningsgrad.

- att vid sidan av befintligt mål för offentligfinansiellt sparande se över möjligheten att utarbeta ett mål för de statliga investeringarna i reala tillgångar.

Förutom att jag rekommenderar alla att ta dela va Håkan Juholts tal och hela förtroenderådets beslutsdokument är det värt att läsa Leif Pagrotskys tal om ni är nyfikna på kommande skatteöversynen.

 

Om att uthållig tillväxt kräver trygghet, rättvisa och ett jämlikt samhälle där alla människor kan växa och utvecklas. Det är dessutom en sådan självklar utgångspunkt för all socialdemokratisk politik att byggstenen som handlar om fördelning och rättvisa är helt central.

Leif säger bl.a.

- Av rättvise- och legitimitetsskäl vill vi ha en stark fördelningspolitisk profil på skattesystemet. Den borgerliga politiken har tydligt minskat skattesystemets progressiva inslag, och så kan vi inte ha det. Skatt ska betalas efter bärkraft.


AB 2 expr 2 DN 2 svd röda B Högberg alliansfritt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0