Ring, Ring bara du slog en signal!

 

Jag har noterat att några skribenter försökt påskina att Håkan Juholt borde ha pratat med mig innan han kräver att trygghetstelefonerna ska fungera och att det ska vara bättre mobiltäckning. Det skriver de enbart i syfte att försöka svartmåla S och ingenting annat.


Varför skulle han ha gjort det, han vet ju vad jag tycker.


Jag har drivit frågan internt både om att vi givetvis ska ha fullgod mobiltäckning i hela landet och höga hastigheter i bredbandsnäten till bostäder runt omkring i landet. Jag har interpellerat ministern och tagit upp frågan på olika sätt i och utanför riksdagen.


Därför välkomnar jag partiordförandens krav den gånga veckan.


Han sa heller aldrig att det ska byggas master i naturskyddade områden till miljardbelopp. Det var motståndarna pådyvlade honom det påståendet. När han sedan förtydligade det så kallades det för att han backade (trots att han aldrig hade sagt det)


Men så är det allt ska förvrängas till vår nackdel.


Tur då att vi får helt positiva reaktioner av folk. Många har kontaktat mig och tackat för att vi tar upp ett problem. En mängd människor upplever ”mobilskuggan” som ett otrygghetsproblem. Det är också problem för de som jobbar ute i fält såsom hemtjänsten på landet, lantbrukare och skogsarbetare med flera.Men sedan finns det de som påstår att vi inte ska driva det självklara kravet med att trygghetstelefoner och mobiltäckning bara för att vi har större problem.Klart vi har större problem. Massarbetslöshet som stiger, osäker ekonomi, sjuka som tvingas jobba, ökade klyftor, barnfattigdom, äldre som inte blir omhändertagna på ett bra sätt m.m.De frågorna driver vi också, både i Riksdagen och genom att skapa opinion mot orättvisorna. Att vi dessutom behöver fullgod telefoni tycker jag hänger ihop med tillväxt, trygghet och frihet.Det är viktigt för småföretag på landbygd och för tillväxten i hela landet att vi ska kunna kommunicera med varandra. Så fortsätt ring (om ni kan)


Tord O


Kommentarer
Postat av: Stig-Björn Ljunggren

Det framgår mycket tydligt i intervjun i DN att han vill att alla i hela landet, hela landet, ska ha mobiltäckning, och att sådant som medborgarskap ska inte mätas i pengar.Det var en radikalisering av vad som är partiets linje, mycket tydligt och därför uppmärksammat. Vi lyfte alla på ögonbrynen och undrade "hur tänkte han nu".När han sedan får klart för sig betydelsen av vad han sagt, och vad det innebär i djengi, så backar han hem, till den ståndpunkt han borde haft från början, och fokus på det som är angeläget, att det finns en fullgod täckning i större delen av landet.Så är det, vi vet det alla, så det finns inget skäl att försöka täcka upp för honom, utan istället gå vidare i förhoppning att det inte sker igen. Väljarna går inte att lura.

2011-12-10 @ 14:06:53
Postat av: Nic Nilsson

Hur skulle det vara med satellittelefoner - Iridium eller Global Star - till alla som inte når näten?

2011-12-10 @ 16:34:50
Postat av: Jonny Disenfeldt

Finns inte mer att säga, Stig-Björn Ljunggren har svarat dig så bra.

2011-12-10 @ 18:26:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0