De nya sjukdomarna som Moderatregeringen framkallat

Nu har jag lagt en interpellation till sjukförsäkringsminister Ulf Kristersson om de nya sjukdomar som de framkallat genom strängare sjukförsäkringsreglerna. Förutom utmattningssyndrom finns nu även depression som framkallas av den vanmakt som ekonomisk otrygghet skapar. Fler och fler av de sjuka känner varje gång telefonen ringer eller varje dag när posten ska komma eftersom de är rädda att förlora sin ersättning. Upplevelse av stress och kränkning befrämjar inte tillfrisknande. Ska vi ha ett sådant land, där människor går omkring och är rädda för överheten? Eller ska vi ha ett tryckt och harmoniskt land?

Det förekommer att patienter, till exempel bröstcancerpatienter som behandlas, upphör att svara på den medicin de ordinerats och tillfrisknandet stannar av.

Återhämtningen tar ännu längre tid och de kan utveckla ytterligare depressioner. Den oro för ekonomin som uppstår när man plötsligt finner sig stå utan eller med avsevärt minskad inkomst är högst reell och omöjlig att bortse från. Regelverket i sjukförsäkringen motverkar i dessa fall rehabilitering och återhämtning och försvårar därmed återgång i arbete. Detta leder till ökat lidande och ökade kostnader för samhället. Sjukförsäkringen har, i dessa fall, blivit kontraproduktiv. Märkligt nog så gör småpartierna i regeringen utspel om att de ska göra sjukförsäkringsreglerna ”snällare” menas de som bestämmer dvs moderaterna hela tiden säger att det är en mycket bra sjukvårdsreform de genomfört.

Interpellation jag lagt i Riksdagen ska Ulf Kristerson vi debattera inom två veckor


ab 2 3 röda b


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0