En dag med Handels

Varje år har fackförbundet handels uppsökeri. Förtroendevalda och anställda gör gemensam sak i hela landet för att träffa handelsanställda på små och stora arbetsplatser i hela landet.

Jag brukar försöka hänga med vid något tillfälle. I dag fick jag förmånen att följa med entusiastiska fackligt aktiva medlemmar ur Handels avd 2, när de besökte butiker, frisörer och lager i Mariestad.
Det blev en mycket lärorikdag.

Vi träffade en kvinna som jobbat i 36 år på samma arbetsplats men som arbetsgivaren nu tyckte att hon skulle jobba 36 timmar ena veckan och 4 timmar nästa vecka. Vi träffade en tjej som var överlycklig över att hon åtminstone får jobba 23 timmar i en kiosk, men hon vet inte hur länge och det är osäkert om hon hinner klara inträdeskraven till a-kassan. Vi träffade en ensamstående mamma som inte fick veta hur hon skulle jobba i förväg och som därför inte kunde lämna besked till förskolan om barnens vistelsetid. Vi träffade förtvivlade kvinnor som är rädda att det blir tvungna att säga upp sin deltid eftersom de inte får stämpla.

Vi träffade småbarnsföräldrar som jobbar till kl.21 i butik och som måste pussla ihop tiden för barnen med släkt, grannar och goda vänner eftersom det saknas barnomsorg på obekväm arbetstid. När vi talade om våra intryck märkte jag på mina Handels kompisar att detta är vardag för dem, Att de ständigt sliter för sina medlemmars bästa. Men att vi har en regering som gör allt för att försämra villkoren. M- regeringen vill göra det svårare för facken att ställa krav och de ser ingen annan förbättringsåtgärd än sänkt skatt. Det är skamligt.

  ab
 handelsnytt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0