FEL FEL FEL av Aftonbaldet

Karin Pettersson på Aftonbladet påstår att det inte finns tillräckligt vassa kvinnliga kandidater till partiledarposten, hon föredrar gubbar. Jag blir så trött på att manssamhället är så djupt ingrott att t.o.m. någorlunda upplysta kvinnor är så förblindade. Det är inget fel på männen hon föreslår, de är duktiga, felet Karin Peterson begår är att hon påstår att det inte finns kvinnor. Ta tillexempel Riksdagens vicetalman Susanne Eberstein, hon är minst lika erfaren som männen som AB för fram. Ta sedan fd Statsrådet Ylva Johansson eller SKTFs  lovordade Eva Nordmark. Eller varför inte Åsa Westerlund, Veronica Palm, Lena Hallengren, Anneli Hultén? Dessutom finns Lena Sommerstad, Jytte Guteland, Anna Ekström, Anna Johansson och Carin Jämtin

Det vill säga en hel hoper otroligt duktiga debattörer, visionärer och stilbildande kvinnor.

Nästa fel eller missuppfattning (medveten eller omedveten) som håller på att bita sig fast är att det skulle vara en odemokratisk process som pågår just nu. Nonses förståss Det vet alla partimedlemmar som suttit på sin s-föreningmöte och vaskat fram kriterier, som gjordes i samtliga distrikt under januari och föreslagit namn, en process som pågår just nu i hela landet. Det är jätte spännande  Namnen samlas in av distriktsstyrelserna och förmedlas sedan vidare till valberedningen.

Jag tror missuppfattningen breder ut sig hos dem som inte går på möten och som heller sitter hemma framför TVn (eller på en tidningsredaktion) och säger ÅÅÅÅÅ va dumt att inget frågat mig vad jag tycker. Till er säger jag lyft på rumpan, engagera er i partiet, ta ställning, eller gå åtminstone in på partiets hemsida och kolla in vad som gäller innan ni yttrar er

 

Tredje och förhoppningsvis sista missuppfattningen eller lögnen som sprid är att vi inte har någon politik. De som inte läst de politiska riktlinjerna som i demokratisk ordning antogs av partikongressen vill kanske inte se att vi tar ett helhetsansvar för hela samhället i vår politik. Men det finns genvägar kolla in hemsidan vår politik eller slå på politik från A-Ö. Det finns många sätt att ta reda på avd vi tycker.  Partiet har en bra rättvisepolitik som naturligtvis hela tiden ska förnyas och förändras i takt med tiden.  Men vår ideologi om att hålla ihop samhället, jämlikhet och jämställdhet är lika viktiga. Om inte ännu viktigare nu eftersom den moderatledda regeringen har misslyckats med jobben, de har ökat klyftorna mellan män och kvinnor, mellan stad och land, mellan sjuk och frisk och mellan rik och fattig.

I Kampen för ett jämställt, feministiskt samhälle med ett demokratiskt parti där alla ska känna sig välkomna måste vi stå först.

Så kom igen nu alla kvinnor, män, feminister, lyft upp vårt parti istället för att sänka det och lyft fram både män och kvinnor till det nya VU:t som ska väljas i slutet av mars.

EkotAbAb2Ab3DNSvDSvD2. Expr
 Peter Johansson  Peter Andersson  Alexandra Einerstam  Peter Högberg.


Kommentarer
Postat av: nina drakfors

Instämmer, bra att du lyfte oss kvinnor, vi finns och visst har vi karisma och kunskap!

2011-02-18 @ 18:05:27
Postat av: Sossen

Jag tycker också att kompetenta kvinnor skall ta för sig!

Varför har inte Du, Monica, deklarerat att Du står valberedningen till förfogande?

Partiet behöver fler kvinnor som Du i ledande positioner!

2011-03-04 @ 16:14:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0