Finns fortafarnde möjlighet att få en kvinna som ordförande

Vi har gott om fantasiskt duktiga kvinnor i vårt parti. Dessa ska vi ta till vara och vi bör som kvinnor stötta varandra.

Listan kan göras lång på kvinnor som kan bli både partiledare och partisekreterare.

Eva Nordmark, Lena Hallengren, Ylva Johansson, Veronica Palm, Annika Nilsson och Annelie Hultén har alla Riksdagserfarenhet. Dessutom finns Lena Sommerstad, Jytte Guteland, Anna Ekström, Anna Johansson och Carin Jämtin m.fl.

utöver duktiga dugliga kvinnor finns det även män som kan axla manteln.

Om det blir en man (en feministisk man) är det också okej. Det kommer jag att både finna mig i, acceptera, gilla och stödja men det är för tidigt att räkna ut kvinnorna. Mona Sahlin som kvinnlig partiledare får inte vara en parantes i vår historia.

Vi har en fantastisk möjlighet att vara ett modernt, klimatsmart, feministiskt arbetareparti. Vi har chansen, låt oss ta den.
En sak är säker, det är inte hela havet stormar och det är inte ett parti i förfall. Valberedningen bedriver ett mycket demokratiskt, seriöst arbete


DN 2 svd AB


Kommentarer
Postat av: Sven

Säg att partiet väljer en kvinna och hon leder socialdemokraterna till ett nytt nederlag 2014, ser du då inte risken att det sen aldrig inom överskådlig framtid blir en kvinna på den posten?

Och gärna en feministisk man, säger du. Jaha, går din riksdagskollega Österberg fetbort då?

Han har vad jag kan påminna mig aldrig gjort sig känd för att stå på den barrikaden.

2011-01-25 @ 16:36:06
Postat av: Jan

"Utöver duktiga, dugliga kvinnor finns det även män...". "Vi har gott om fantastiskt duktiga kvinnor i vårt parti". "Om det blir en feministisk man är det också okej".Är du medveten om att din text är kvinnochauvinistisk och sexistisk? Hur rimmar det med krav på jämställdhet? För övrigt: Om mannen ska vara feministisk borde inte kvinnan vara maskulinistisk då? För jämställdhetens skull.

2011-01-25 @ 16:41:26
Postat av: Torbjörn Stensson

Jag tycker att du sätter fingret på en viktig punkt, nämligen att partiet efter valnederlagen måste bli just ett modernt parti som driver de frågor som är viktiga för vanliga människor i deras vardag. Partiet har en tradition att ledas av, oftast män, med facklig bakgrund inom traditionellt manliga yrken. Bland annat detta tror jag har lett till att partiet inte riktigt hängt med i den moderna samhällsutvecklingen. Jättebra också att du lyfter fram kvinnor som inte så ofta nämns i media.Fortsätt debattera angående detta Monica. Du är på rätt väg!

2011-01-25 @ 19:34:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0