Hon har mer att ge, Go Mona Go

Dagens partiledardebatt kom av sig. Partiledarna valde att avtacka Mona Sahlin.

S-ledaren har funnits med i rikspolitiken i mer än 30 år. Hon kan finnas med i 30 år till på olika sätt. Den arbetskapacitet som Sahlin har, den erfarenhet hon har, det kontaktnät och den kunskap hon har måste naturligtvis ta till vara. Allt annat vore fruktansvärt slöseri.

Vi mister en fantastiks ledare som gått i bräschen för feminismen, för minoriteter och för delaktighet i samhällsförändringen. Hon har alltid varit modern och framtidsinriktad och hon alla vet vem hon är.

Vi mister henne, vi får skylla oss själva eftersom vi inte stod upp för henne tillräckligt. Hon har mer att ge.

Hur som helst i dag fick hon idel beröm av partiledarskaran, utom Åkesson och det var hon både glad och stolt för.

Nu gäller det att se till att Sahlin inte blir den enda kvinnan inom socialdemokratin som är ledare. Idag skriver Carina Ohlsson på Newsmill ”Vi kallar oss för feminister för att vi tror på rättvisa och demokrati. Ett parti med ojämn könsfördelning speglar inte partimedlemmarna eller folket, det är varken rättvist eller demokratiskt. Valet av Mona Sahlin till partiledare får inte bli en parentes i arbetarrörelsens historia, och det är viktigt att det inte uppfattas som att socialdemokraterna inte var redo för en kvinnlig partiledare”.

Hon har helt rätt . Vi kan och vi måste enträget fortsätta med arbete åt alla, kraven om heltid en rättighet - deltid en möjlighet. Fortsätta kraven på ett mänskligare, jämlikare samhälle där vi sätter barnen och välfärden före skattesänkningar

mona sahlin, partiledardebatten Lovorden gav SD rätt - Sanna Rayman om partiledardebatten;  Sahlin: Blockpolitiken måste bort;  Sista partiledardebatten för Sahlin Här hyllas Sahlin ? av Reinfeldt Åkessons kyliga farväl till Sahlin En debatt fylld av hyllningar till Sahlin "Det var stundtals bra tv" Reinfeldts tack till Mona Sahlin Följ partiledardebatten - minut för minut 


Kommentarer
Postat av: Anita

Det är så sant, Monica. Jag lyssnade på delar av debatten imorse, hörde bl a Jan Björklund, Maud Olofsson och Jimmie Åkesson. Jag tror att Åkesson var den som var ärligast av dem. När jag hörde Björklund kände jag bara - med såna vänner behöver man inga fiender.

2011-01-19 @ 19:55:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0