Lysande framtidsutsikter ????

Befinner mig på socialdemokraternas kriskommissions seminariedagar på Rönneberga.

Här finns Anne-Marie Lindgren, utredningschef Arbetarrörelsens tankesmedja, Sven-Erik Bucht, riksdagsledamot, Karin Pettersson, politisk chefredaktör, Aftonbladet
Lena Sommestad, professor ekonomisk historia, f.d. miljöminister med flera.

Anna Johansson och Ardalan Shekarabi som båda är ordförande för kriskommissionen inledde med att beskriva lite om hur kriskommissionen jobbar, hur kul det är att prata politik och hur stort intresse det är för vårt partis politik. De ville också ha en öppen debatt om var socialdemokratin är på väg.

Jag håller med om att det är kul att prata politik och diskutera framtidsfrågor eftersom alltför många ägnar hela sin själ åt att bara piska oss själva, rulla oss i olja och fjädrar och klär oss i säck och ska som om vi inte ens har en ideologi att hålla oss till. Men vad är det för fel på rättvisa, solidaritet och jämlikhet?  Är det omodernt? I så fall är det väl dags att göra det modernt igen.

Det är rätt tufft av Ann-Marie Lindgren att påstå ”Vi började vår ökenvandring redan på 80-talet”. Men sedan satte hon uttalandet i sitt sammanhang om att vi inte riktigt har hängt med i samhällsförändringen. Missär, fattigdom och få chanser för de utan pengar vände vi till en skola för alla, moderna bostäder och större inflytande.  Efter det att vi byggt upp ett mer jämlikt samhälle så verkade inte våra tidigare lösningar inte fungerade mot ett mer marknadsinriktat samhälle. Vi behöver alltså hitta nya metoder för att nå de gamla målen.

Framtidsfrågorna handlar om att minska klyftorna, förbättra skolan så att de med tuff social bakgrund får större chanser, bekämpa arbetslösheten och förbättra hälsan enligt Lidgren.

Känns frågorna igen? Jo, men det är nog så att trots att vi lever i ett modernt samhälle måste vi hela tiden återerövra jämlikheten

 

 

 

Svtforum politikerbloggen sydsvenskan


Kommentarer
Postat av: M. E.

Har du sett den här siten?http://komigenlena.nu/Kanonbra tycker jag!

2011-01-20 @ 12:19:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0