Ny ledning - inte ny politik - men mer tydlighet tack

Partiet har en bra rättvisepolitik som naturligtvis hela tiden ska förnyas och förändras i takt med tiden.  men vi måste berätta om den bättre. Vår ideologi om att hålla ihop samhället, jämlikhet och jämställdhet är lika viktiga. Om inte ännu viktigare nu eftersom den moderatledda regeringen har misslyckats med jobben, de har ökat klyftorna mellan män och kvinnor, mellan stad och land, mellan sjuk och frisk och mellan rik och fattig. 

Vi har med andra ord en enorm uppgift framför oss. Kampen för ett jämställt, feministiskt samhälle med ett demokratiskt parti där alla ska känna sig välkomna. Socialdemokraterna är ett feministiskt parti och vi stred hårt för den förändringen, som faktisk är historisk.  Det betyder att vi ska ha en jämn fördelning av kvinnor och män bland våra förtroendevalda, även på de tunga politiska uppdragen. 

Valberedningens ordförande har rest runt i landet och haft förtroendeingivande samtal med distriktsstyrelser. Samtal om hur den nya partiledningens kriterier ska se ut. Det har varit samtal om karisma, utstrålning, förmågan till sammanhållning, ideologi, kön, ålder, "gå igenom tv-rutan" och vad vi menar med allt det.

Det har varit möjligt att nominera både som enskild medlem, för SSU, som S-förening, kvinnoklubb, arbetarekommun och distriktsstyrelse. Jag uppskattar detta förberedande arbete. 

Medierna försöker spegla detta demokratiska arbetssätt som ett parti i förfall. Det gör de för att de inte vet alla detaljer i samtalen.  Jag menar att det är precis tvärt om.  


dn svd expressen AB sjölander Peter A SVT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0