Visst har Eliasson rätt men…

Jag håller fullständigt med Jan Eliasson i hans analys om att Moderaternas strategi - att inte utmana det svenska samhällsbygge som socialdemokraterna byggt upp, är smart av dem. Att de dessutom tar äran åt sig åt att Svensk ekonomi är starkt, trots att det är det regelverk som Göran Persson byggde upp, är ett framgångsrecept för Borg, Reinfeldt och kompani.

Att det dags för socialdemokratin att lämna krisdebatten är helt rätt.

Men vi får den skull inte kasta ut barnet med badvattnet och svälja allt som borgarna gjort med hull och hår. Tvärtom, vi har en skyldighet som största oppositionsparti peka på bristerna i det samhälle som nu steg för steg tar form.

Ökade klyftor, utanförskap, barnfattigdom, tvåtredjedelssamhälle, dvs där större delen av befolkningen lever gott men att de sjuka, arbetslösa och fattiga lämnas åt sitt öde med argumenten att de får skylla sig själva. Det kan vi aldrig acceptera.

Gärna debatt om socialdemokratins framtid och en modern fördelningspolitik, men lämna inte borgarna ifred under tiden. Vi måste klara båda delar

 

ab lena peter expr 2


Kommentarer
Postat av: Per Fjellberg

Vad är en modern fördelningspolitik?

Tänker S äntligen börja tala om att det är viktigt att vanliga människor som arbetar och som har vanliga men olika löner får behålla en anständig andel av det de arbetar ihop varje månad?Utanförskapet och de ökande klyftorna har S aktivt medverkat till att öka genom sin naiva invandringspolitik.Det är rätt uppenbart att väljarna inte vill få sin levnadsstandard sänkt för att minska klyftorna i samhället.Det är en två helt olika saker att avstå från mer pengar för att andra behöver dem bättre och att acceptera sänkt levnadsstandard för att vi har politiker och andra som vill skaffa godhetspoäng på andras bekostnad.En sak om de andra är de "rika", en helt annan om de andra är de som inte bor där politikerna bor och som inte tjänar det politikerna tjänar och vars barn inte går i de skolor där politikernas barn går.

2011-01-06 @ 18:53:07
Postat av: Lars-Erick F

Hej,

jag kommenterar Jan E:s artikel här:

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2011/01/den-trygge-eliasson-s.html

2011-01-06 @ 19:41:30
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com
Postat av: Jens

Alltså nu får ni hejda er en aning..........Jag har inte läst Jan Eliassons analys.

Men att påstå att Moderaterna INTE har utmanat det svenska samhällsbygge som Vi/Socialdemokraterna byggt låter för mig rätt konstigt.

Visst fasen har de utmanat det.

De har ju som sagt ökat klyftorna både här & där samt att det är fler kvinnor nu som saknar jobb än vad det är män.

Och det från deras egna rapporter.

Så där måste ni vara ute & cyklar.

Det dom gjort är ju att de kör en arbetslinje som ej fungerar.

Och fått in på Svenska folket att så länge man har jobb & är frisk ja då skall man belönas med allmoser(jobbskatteavdrag) Och vilka som får betala ja det verkar som att de inte förstår det.

Och så länge man inte drabbas av det samhällssystem

så Moderaterna med de övriga i Alliansens förstör ja då röster Svenskarna på A.

Men att man försämrar välfärden för alla och att de inte förstår/inte ser konsekvenserna av deras politik är ju sorgligt.

Och det enbart för man ser till sig själv och hellre i det korta seendet tar jobbskatteavdraget nu än att bekosta en välfärd för alla.Så där får nog Jan analysera om en del tycker jag.....

2011-01-07 @ 12:44:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0