De borgerliga fegade ur

Idag hade de borgerliga ledamöterna chansen att mildra konsekvenserna från sina beslut som gäller utförsäkringarna.  Men de fegade ur, de tryckte på nej knappen, de ville inte ens debattera frågan så de tog aldrig några repliker. De tar i stället varje halmstrå för att försena, förhindra och filibustra förslag som mildrar utförsäkrade och nollklassade.

Svårt sjuka människor kan inte vänta längre. Därför föreslog Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet att riksdagen skulle ta initiativ till förändringar av sjukförsäkringen som skulle åtgärda åtminstone de mest akuta problemen. Det handlade om den ekonomiska situationen på de nollklassade, prövningen mot arbetsmarknaden efter 180 dagars sjukskrivning och utförsäkringarna ur sjukförsäkringen.

 

Istället för att bortse från prestigen och förhandla fram en lösning valde de borgerliga partierna att göra allt för att förhala riksdagens beslut. Vid varje möjligt tillfälle har man kommit med förslag som innebar att det beslut, som det faktiskt finns majoritet för i riksdagen, skulle skjutas upp.

 

Eftersom regeringen, trots åtskilliga löften, inte lagt några förslag i riksdagen, finns bara ett förslag att rösta om i Riksdagen. Vår förhoppning är att våra förslag till förändringar röstas igenom. Svårt sjuka människor kan inte vänta ännu längre på de akuta förändringar som regeringen så länge utlovat.

Idag kallades Riksdagen samman för att besluta om utskottsinitiativet som uppmanar regeringen att återkomma om frågan.

 

 

Dagen  ab  expr  dn rd svd-bränn svd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0