Urban tillväxt med socialdemokraterna

Idag på socialdemokraternas ekonomiska seminarie redogjorde Tommy Waidelich om hur han tänker sig investeringar för tillväxt och framtida utmaningar.

Bostadsbristen finns på många håll i landet men är mest påtaglig i storstäderna, därför behöver det satsas mer på bostadsbyggande men också på kollektivtrafik, vägar, järnvägar, tunnelbana och offentliga välfärdstjänster.

Sedan fick vi en redogörelse för bland annat 31 regioner i Västsverige till 8 som det är idag. Därför måste det finnas möjligheter att förflytta sig snabbt från storstäderna till mindre orter och tvärtom. Dels för att företag ska ha möjlighet att finnas kvar på mindre orter men också för att människor och gods snabbt ska kunna förflyttas till jobb och tillverkning.

Dessutom ökar de avancerade tjänsterna mest inom tjänstesektorn mest.

 

Inget land utan städer och det finns en falsk motsättning mellan stad och land säger Maria Rankka på Stockholms handelskammare. Städernas tillväxt gynnar hela landet. Stockholm ökar sin befolkning med två fulla SL-bussar om dagen, enligt Maria Rankka,

 

Malin Persson på Volvo Technology söker utbildade forskare på hög nivå men det saknas tyvärr. Det behövs både investeringar i humankapitalet och i en snabb infrastruktur.

Redan som 10-åring väljer barnen bort de naturvetenskapliga ämnena, lärarna måste kunna kompetensutbildas under sin yrkesverksamma tid och det livslånga lärandet behövs så att alla ska kunna komma tillrätta med kompetensbristen.

 

Mitt bidrag i debatten var vikten av höga digitala hastigheter i hela landet för att vi ska klara utbildningsbehoven och kraven på IT-tjänster på företag och i hemmen

 

Ett välbesökt seminarie med hög kvalité som Tommy Waidelich avslutade det hela med att konstatera vi som är det riktiga arbetarpartiet är vana vid samverkan med näringslivet och han beklagade moderaternas beröringsskräck.

 

Mitt bidrag i debatten var vikten av höga digitala hastigheter i hela landet för att vi ska klara utbildningsbehoven och kraven på IT-tjänster på företag och i hemmen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0