Idag besök på Sveriges Åkeriföretag Skaraborg

 

Enligt Sveriges Åkeriföretag ökar den olagliga yrkestrafiken, det behöver jag ta reda på mer om. Det de hittills informerat mig om är:

 

”Både inhemska och utländska aktörer bedriver olaglig yrkesmässig trafik på de svenska vägarna. I flera fall är verksamheten kopplad till kriminella nätverk. Den situation som nu råder kan inte accepteras av de som menar alvar med att bekämpa brottslighet och att värna om företagandet i landet.

 

Polisen, som är satt att utföra kontroller utmed väg koncentrerar allt för mycket av sina resurser till att uppfylla statistiska mål. För de som försöker bedriva en seriös åkeriverksamhet har detta blivit ett dubbelt problem! Inte nog med att de aktörer som kör utan tillstånd kan göra det utan att polisen stör allt för mycket, de som har utrustning som godkänts av myndigheterna för flera år sedan, kan plötsligt få problem med polisen. Jakten på statistik har gjort polisen fartblind och de funderar inte längre på om de gör rätt eller fel”.

 

Därför ska jag träffa branschorganisationen idag för att fördjupa mig i ämnet.


Kommentarer
Postat av: Barbro Markström

Ha i åtanke att det du får höra kanske inte alltid är det som åkarna råkar ut för ,, utan det kan vara åkeriföreningens version av det hela.

De "små" problemen som ofta är de som är värst för åkaren är de som aldrig kommer upp i dessa möten, då de anses för irrelevanta i det stora hela för att göra någon skillnad i slutändan.

Dessa "små" problem" är ofta de som gör så att åkare och deras arbetstagare får stora problem med både lönsamhet och ekonomi i övrigt.

Kontakta gärna Transport för mera information och de anställdas situation i dagens åkeri Sverige.

2011-06-27 @ 08:02:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0