Skövdes Anna Lindh kommitté har delat ut pris

I samband med Anna Lindhs födelsedag delar Skövdes lokala Anna Lindh kommitté ett årligt pris till någon eller några som arbetat i Anna Lindhs anda.

Tidigare år har priset gått till en elevrådsordförande, ett biståndsprojekt i Afrika, en musikant, en tjejjour, en HBT-förespråkare och en informatör mot hedersrelaterat våld. En del år har vi haft svårt at bestämma oss eftersom det finns många engagerade värdiga pristagare.

 

Men när nomineringstiden gått ut var det inte svårt för oss i Anna Lindh kommittén att enas om vem som skulle få årets pris.  

I år gick priset till barnsrättsaktivisten Lena Karlsson med motiveringen:

”För sitt långa enträgna engagemang och arbete för barnens rättigheter, barns möjlighet att påverka, barns möjligheter till gemensamma fritidsaktiviteter och sitt opinionsarbete mot barnfattigdom och för FNs barnkonvention”

 

Utöver motiveringen kan tilläggas att Lena Karlsson på sin fritid jobbat med Unga Örnar i 50 år för att ge barn en meningsfull fritid. Hon har jobbat som lärare i 33 år där hon också alltid stöttat barn som har det svårt. Att Lena trots sin bröstcancer och sina många cellgiftsbehandlingar aldrig gett upp sitt engagemang mot barnfattigdom och för att Sverige ska uppfylla FNs barnkonvention gör henne till en enastående pristagare.

 

Lena själv var rörd till tårar över uppmärksamheten och berättade att det var dags för sommarläger och att alla barn inte har fickpengar till glass. Det skulle hon använda sina prispengar till.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0