Barnfattigdomen ska utrotas

Idag sa Håkan Juholt många bra saker i sitt ideologiska, humoristriska, utmanande tal på nystartskongressen. Intressant att han startade med kulturen. Att han beskrev värdet med att vara en rörelse som aldrig stannar av. Att han beskrev vad värdeburen tillväxt kan innehålla.

Mest av allt uppskattade jag avsnittet om Barnfattigdom

”Barnfattigdomen är oacceptabel och ovärdig vårt modernt samhälle. Politiken ska kraftsamla för ett omfattande program mot barnfattigdomen, som sträcker sig hela vägen från barnbidrag till fler människor i arbete. Barnfattigdomen ska bekämpas varje dag och med alla till buds stående medel!

Segregationen ska bekämpas. Vi ska ägna större energi och kreativitet åt att bryta ner den ojämlikhet som finns i vårt land; mellan stadsdelar, mellan bostadsområden, mellan människor.

Ungdomsarbetslösheten ska köras på porten. Vi ska ta ansvar för att ingen ung människa ska behöva gå arbetslös, utan utbildning, praktik eller jobb.

Sveriges barn och ungdomar förtjänar bättre än vad de erbjuds i dag.
Vi ser er. Vi hör er.
Vi förstår hur ni har det. Vi vill något annat.
Vi ska utforma en politik som ni kan lita på. Och som tar er på allvar.

Det är socialdemokratins löfte!”

Extra bra var det att Håkan Juholt lyssnat på oss i det socialdemokratiska barnnätverket

ab 2 expr 2 svd DN 2 3 GP


Kommentarer
Postat av: FredrikN

Sånt dravel du far med. Sverige har sedan länge program mot barnfattigdom och det främsta inslaget kallas socialbidrag.

2011-03-26 @ 15:19:26
Postat av: Lasse Winberg

Men det är märkligt att S-partiet har inte lyssnat, Rädda Barnens årsrapport för 2006 säger att antalet fattiga barn var 2006 / 239.000 eller 11.9 procent efter 4 års högkonjuktur och 12 åriga S-regeringsinnehav.Och jämförbar siffra för värsta lågkonjukturåret 2009 var 220.000 barn eller 11.5 procent. Vanlig människa få den känslan att S-regering klarar inte ens under högkonjukturen minska barnfattigdomen.

2011-03-26 @ 17:46:53
Postat av: egon

I kriget mellan ideologierna har nu S kidnappat barnen för att användas som mänskliga sköldar. Genialt, för vem kan argumentera emot om syftet med framtida skattehöjningar påstås vara för barnens skull. Ett litet problem är det förstås att "barn" numera är ett ganska vidsträckt begrepp, när det gäller invandrare t.ex. kan man ju vara bortemot trettio år.

2011-03-28 @ 14:57:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0