Idag debatt om E20 i Riksdagen

Eftersom  inget har hänt under den borgerliga regeringens tid har jag skrivit ytterligare en Interpellation om utbyggnad av E20 genom Skaraborg.
Det är förvånade över att det inte hänt något under förra mandatperiod. Att bygga ut E20 till fyrfältsväg är nödvändigt för att få fart på den regionala utvecklingen och inte minst för att förbättra den på många sträckor undermåliga trafiksäkerheten. Hela E20 spelar en viktig roll i det europeiska vägnätet genom sin funktion som förbindelselänk mellan Stockholm och Göteborg. Därför behövs det mer resurser till de angelägna etapputbyggnaderna av E20 genom Skaraborg. Jag har noterat att det finns borgerliga ledamöter som inte har gjort något för E20 nu börjar försöka påstå att staten inte har ansvar för nationella vägar nu vill de påstå att det är regionens fel. Allt i sitt vanliga syfta att påstå att allt bra sim inträffar vill de ha äran åt sig för och allt dåligt påstår det att det är sossarnas fel.

Den borgerliga regeringen kör med utpressning av regioner och kommuner där de tvingas medfinansiera statliga vägar. Vi anser inte att staten ska kunna smita från sitt ansvar för vägnätet genom att vältra över kostnaderna på kommunerna.

Att först göra allt för att få makten i landet och sedan inte ta ansvar för viktiga investeringar i infrastruktur hämmar tyvärr tillväxten i stora delar av landet, det är oansvarigt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0