Nu rätar vi sossar på ryggen

 

Det märks att vi socialdemokraterna väntat i startfållan lääänge  PÅ kongressens tredje dag möter jag idel glada leenden. Alla är både laddade och tända . Nu är det rivstart för oss som gäller. Tillväxten, Jobben, välfärden och miljön utmaningarna är många.  Men för framtiden och sammanhållningen krävs det extra satsningar på barnen och på jämställdheten. I Sverige ska barn inte tvingas växa upp i fattigdom. Välfärdssektorn ska inte subventioneras av låga kvinnolöner.

 

Den borgerliga regeringen har misslyckats helt med att hålla ihop samhället eftersom de drastisk slaktat i trygghetssystemet . Eller så tror de på ett samhälle med större skillnader Men det bör sägas att vi socialdemokrater prioriterade lyckades inte vi heller alla gånger. Det kan och ska vi ändra på nu. Vi vet ju att alla mår bättre av att minska klyftorna inte öka dem.

 

Jämna ut skillnader och bekämpa fattigdom genom den generella välfärden är helt nödvändig. Att barnens föräldrar får jobb är a och o men då måste det också finnas barnomsorg på nätter, kvällar och helger. Förskolan ska ha högre kvalité och tillräckligt med personal. Alla barn ska gå i den bästa skolan.  Det behövs fler fritidshem och fritidsgårdar så att barn och unga kan ha vettiga fritidsaktiviteter som inte kostar skjortan.

 

Alla barn ska ha barnbidrag, dessutom behövs höjt tilläggsbidrag för studenter med barn och höjt underhållsstöd för ensamstående föräldrar. 

Vi socialdemokrater måste gå till offensiv mot de växande orättvisorna. Jobben blir inte fler för att barnfattigdomen ökar. Med den här kongressen i bagaget när vi åker hem till alla platser i Sverige är vi bättre rustade med goda argument och glatt humör

Dags att räta på ryggen och köra

  

gp.se dn ab sap netroots


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0