Olika besked från Borg och Attefall om bostadsbristen

Denna veckan han jag haft fyra tillfällen att diskutera med Anders Borg. Vid samtliga tillfällen har jag frågan om det blir någon satsning på byggnation av bostäder. Svaret från Borg är nej. Det skapar för många arbetstillfällen enligt Borg. Ja, ni läste rätt, han är rädd för flaskhalsar, bristyrken osv ska leda till en överhettad ekonomi. Med andra ord blir det de bostadslösa som ska vara regulatorn för Svensk ekonomi. De bostadslösa får betala menas andra ska få det bättre och bättre.

Bostadsbristen är påtaglig på många håll i landet. Ungdomar har en svår situation på arbetsmarknaden och erbjuds i stor i utsträckning otrygga och korta anställningar. Alltfler tvingas flytta hem till sina föräldrar igen. Redan idag bor många i andra hand eller är mambo Kostnaderna är ett hinder för många, och det är hyresrätter som efterfrågas av unga.

Men när jag hade Interpellationsdebatt med Stefan Attefall i tisdags då pläderade han för fler åtgärder som skulle rätta till bostadsbristen.

Vem i regeringen ska man tro på och när kan unga få jobb och bostäder?

ab


Kommentarer
Postat av: Peter Nicklasson

"Det skapar för många arbetstillfällen enligt Borg. Ja, ni läste rätt, han är rädd för flaskhalsar, bristyrken osv ska leda till en överhettad ekonomi."Det är ju sensationellt smaklöst sagt av Borg!Har du något som styrker det du säger han sagt, t ex klipp ur er debatt?

2011-03-04 @ 22:44:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0