S-kvinnor Skaraborg föreslår Ylva Johansson som partiledare samt lämnar förslag på ytterligare 9 kvinnor som lämpliga ledare

Uttalande från S-kvinnor i Skaraborg

 

Dags att ta fram kvinnorna

Vi har följt arbetet med att ta fram en ny ledning för socialdemokraterna på avstånd.

Det är med respekt vi sett valberedningen som ansträngt sig i att få med synpunkter från såväl medlemmar, partidistrikt och sidoorganisationer.

Som vi ser det är det inte valberedningens fel att detta demokratiska arbete låst sig.

Problemet är de manliga strukturerna i partiorganisationen. Det är för många män som är distriktsordförande och därmed också det förlegade sättet att blockera varandras kandidater.

Eftersom partidistrikt bär sig mycket gammaldags och tjurigt åt just nu vill vi i stället uppmuntra valberedningen att lyfta blicken mot kvinnorna i stället.

Därför föreslår vi nu Ylva Johansson som har en mycket lång erfarenhet av Riksdagsarbete och som Statsråd. Ylva Johansson är betydligt mer kompetent än de män som nämns just nu.

Dessutom finns en lång rad andra duktiga ledare exempelvis kan nämnas: Eva Nordmark, Lena Hallengren, Veronica Palm, Anneli Hultén, Susanne Eberstein, Anna Johansson, Annika Nilsson, Lena Sommerstad och Åsa Westlund. Listan kan göras ännu längre på namn för att få ett jämtsällt VU. Naturligtvis kan vi tänka oss män som partiledare men då är det under förutsättning att det blir en kvinna som partisekreterare.

Det är helt enkelt dags för det feministiska parti vi är, att kasta av oss de sista resterna av den manliga dominansen i partiet.

 

S-kvinnor i Skaraborgs årskonferens den 6 mars 2011


Kommentarer
Postat av: Bo

S har fler män än kvinnor som medlemmar så då är en manlig dominans mest demokratiskt.

2011-03-06 @ 13:26:50
Postat av: Jonas Ringqvist

Håller med om att det finns flera bra kandidater som är kvinnor och det är klart att man undrar hur det kan bli så att bara män tycks vara "seriösa" kandidater. Skrev om det på min blogg idag under rubriken "Kön spelar ingen roll, men det är klart att det måste vara en man". Kolla gärna!

2011-03-06 @ 20:53:59
URL: http://jonasringqvist.wordpress.com
Postat av: HannaVictoria

Tack Monica!Det är starkt att nominera kvinnor och att tydligt uttala sig om att manliga nätverk, manlig dominans spelar allt för stor roll i många grupper i samhället. Även inom S. Jag håller själv på Lena Sommestad då jag träffat henne flera gånger och sett att hon har en egen vision. Något jag saknat hos många politiker. De manliga kandidater som framförs idag har tyvärr allt för lite uttalat sig om sina idéer och om de ens är sugna på att leda Sveriges största parti.Oavsett så hoppas jag att det blir en ny kvinnlig partiledare för S har många kompetenta!

2011-03-08 @ 02:05:50
URL: http://www.visionerna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0