Varför så viktigt med statsrådserfarenhet

Alltid är något som måste vara fel. Ja så är det ju. Ingen av oss är felfri och Håkan Juholt har erkänt sina 3 fortkörningsböter. Det går säkert att hitta fler felsteg hos såväl Håkan som resten av den nya VU:t. Jag hoppas det, annars är de inte människor utan ”änglar” eller robotar.

Men det här tugget om att det är så förfärligt att så få suttit i regeringen är väl långsökt enligt mitt sätt och se det. Eller varför ställdes i så fall inte de frågorna när Reinfeldt valdes till partiordförande. Tänk om det då hade skrivits om att inte någon av de borgerliga partiledarna suttit i regeringen och av det skälet skulle de inte ha tillräcklig erfarenhet?

Det faller på sin egen orimlighet. Det viktiga är väl att vi får ett gäng med bred förankring, olika erfarenheter och fler kompletterande kunskaper som de tillförskaffat sig på en mängd sätt. Det är både vara kul, spännande, intressant, utmanande och tryggt att vara sosse.

Jag hoppas att extrakongressen som startar idag förutom at vi väljer ny ledning också gör en RIVSTART inför framtiden. Ser fram emot detta….

 

 

AB 2 3 expr 2 GP 2 DN 2 3 4 svd


Kommentarer
Postat av: jakob

Hej! Se säsongstarten av Babel på svtplay för det handlar bland annat om socialdemokrater. Ha det bra.

2011-03-25 @ 10:50:36
Postat av: Olof Hansson

Juholt har erfarenhet som höginkomsttagare i alla fall...

2011-03-25 @ 11:27:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0