1 maj och löfte om 0-vision mot barnfattigdom

Barn väljer inte sina föräldrar. Det är en skam att barnfattigdomen ökar i ett rikt land som Sverige. Att barn hålls tillbaka i sin utveckling, aldrig får chansen att blomma ut, på grund av knappa ekonomiska resurser i hemmet är inte värdigt ett modernt välfärdssamhälle som vårt.

 Därför måste nu politiken kraftsamla för ett omfattande program mot barnfattigdomen. Barnfattigdomen ska bekämpas varje dag och med alla till buds stående medel.

 Det handlar om breda insatser där jobben står i centrum. Föräldrars fattigdom är samma sak som barnfattigdom. Vi ska vända på varje sten. Vi måste höja barnbidragen och titta på bostadspolitiken, men det är jobben som är nyckeln om vi ska lyckas.

 Fler ofrivilligt deltidsarbetande föräldrar måste få möjlighet att arbeta heltid. Det handlar bland annat om att öka möjligheterna att få barnomsorg även under kvälls- och nattetid. En stor del av kommunals medlemmar, Handelsmedlemmar och anställda inom hotell och restaurang uppger till att de inte kan jobba heltid på grund av de snäva och stela öppettiderna inom förskolan.

Vi lovar barnen att de inte ska behöva växa upp i fattigdom och behöva avstå från skolutflykten för att den kostar pengar. Vi sträcker ut en hand till de unga och säger att vi vill att ni ska ha en rik fritid även om dina föräldrars plånböcker inte är tjocka.

Barn och unga ska kunna umgås, utöva idrott, lära sig ett musikinstrument, sjunga och dansa. Barn och unga behöver ett starkt samhälle som ställer upp. Det står vi socialdemokrater för.


seb DN 2 AB svd expr


Kommentarer
Postat av: Mille

Under Er tid var barnfattigdomen dubbelt så stor.

Barnfattigdomen har minskat dramatiskt under alliansen. Mycket tack vara jobbskatteavdraget.

2011-05-01 @ 11:24:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0