Visst är IT-Titti här för att stanna

IT-Titti är inget nytt påfund, IT-Titti gör ingen nytta om det inte sätts i sitt sammanhang.


Men utbildning, omskolning, folkbildning, kompetensförsörjning och det livslånga lärandet behövs i allra högsta grad. Jag börjar sakta inse att IT-Titti gjort succé hos väldigt många som inte är vana med sociala medier. Däremot har fenomenet förlöjligats av IT-mobben/nördarna, men det blir ju (nästan) alla, det har nog med avundsjuka att göra. Jag skrev om IT-Titti i helgen i förbigående, eftersom vi var några socialdemokrater som lanserat idéen för flera år sedan. Då visste jag inte vilket stort behov det finns av att tipsa, hjälpa och utbilda. Jag har fått många reaktioner om hur bra det vore både med folkbildning, utbildning, fortbildning om INTERNET, säkerhet, integritet m.m. Vi har en gigantisk digitalklyfta som många av oss som är vana Internetanvändare inte tänker på. Så kan vi inte ha det.


Förutom det har vi ett enormt kompetensförsörjningsbehov inom såväl offentligförvaltning som industri. Det satsades stora resurser på IT-kompetens för 10-år sedan men det har kommit av sig. Nu byggs våra nya digitala motorvägar utan kvalitetskrav på personal, metoder eller material.Det kan inte IT-Titti råda bot på men det behövs i allra största grad fokuseras mer på kompetens och kvalitetssäkringar.


Dessutom pågår ett teknikstrul för miljarder. Alla känner igen sig i att det strular med datorn och att det tar evigheter av tid att komma tillrätta med problemet. Det skulle sparas mycket tid, pengar och humör om det gick att lösa problem enklare och eller om det fanns rätt prylar på rätt plats. Kort sagt vi behöver lära oss hela livet eftersom förändring är det normala, utbildning är inte tung att bära. IT-Titti kan säkert hjälpa många in i IT-djungeln, men det behövs betydligt mer än så. Dessutom måste vi se till så att alla har möjlighet att överhuvudtaget har möjlighet till öppna snabba nät i hela landet. Det i sig är en förutsättning för att vi ska kunna bli ett digitalt samhälle.Ser fram emot att utveckla detta tillsammans med de som vill underlätta och som vill ge sina synpunkter för att underlätta tillvaron i IT-samhället.


 

 om IT-Titti

e24 mera IT strul på e24

newsmill 1 och 2

(Däremot hade jag inget att göra med det IT-Titti Twitterkonto som skapades, men det var enligt mitt sätt att se det ett roligt skämt)  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0