Bor utanför Volvo i Skövde

Vid varje tillfälle som jag går förbi Volvo Östra i Skövde står det utländska långtradare i väntan på att få lasta. Inget fel i det om allt går schyst till väga. Tyvärr har vi sett många exempel på chaufförer som lever under slavliknande förhållanden. Att bo i sin truck/tradare är säkert bra korta perioder men då borde det finnas tillgång till vatten o toalett och kanske till och med en dusch. Den här söndagen kom den större delen av de ca 15 bilarna från Rumänien. Jag hoppas att de har bra lön så att det inte drar med brottslighet. Och att de följer vilotidsreglerna annars blir det trafikfarligt.


Kommentarer
Postat av: Johan

Det man inte ska glömma är ju det stora fusket med cabotage. Får man bara fastare regler och mer kontroller där de faktiskt tar tag i det istället för att kolla åt andra hållet så skulle mycket utav denna "slavhandel" med förarna att försvinna.

2011-11-24 @ 21:55:55
Postat av: Marie

Jobbar på volvo och träffar dessa chaufförer med jämna mellan rum, De har låga löner och för att kompensera detta har de med sig billig smuggelsprit, som de säljer här i sverige!!!!!

2013-01-05 @ 12:43:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0