I morgon debatt om bidragsregeringen i Riksdagen

Jag har ställt en Interpellation till statsminister Reinfeldt om utförsäkringarna och utanförskapet. Han har väl viktigare saker för sig än att svara mig, så han skickar fram arbetsmarknadsministern i stället. Vad nu hon har med sjukförsäkringen att göra, det får väl hon förklara i morgon. Men regeringen är kollektivt ansvarig för sina beslut så hon är också ansvarig för stupstocken, utförsäkringar och utanförskapet. Hon har ju också ansvar för den söndertrasade arbetslöshetsförsäkringen även om jag tror att Anders Borg och finansdepartementet ligger bakom mycket av de försämringarna.

Eller som regeringen uttrycker det ”incitamenten”.

En sak är i alla fall helt säker. Det har inte blivit lägre arbetslöshet sedan den borgerliga regeringen tillträdde så någon jobblinje går inte att se. Bara större klyftor mellan de som är friska och de som är sjuka och större klyftor mellan de som har ett jobb och de som inte har det.

Å det är ju så de vill ha det..... (incitament)

IPn expr Dt Röda Berget Tord O Leine DN


Kommentarer
Postat av: Sven-Eric Forsén

Jag har följt med dagens interpellationsdebatt om utanförskapet. En angelägen fråga.Bravo! Moderaterna och Alliansen måste hållas på halster.

Mvh

Sven-Eric Forsén

2011-11-08 @ 13:49:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0