Idag blir det debatt om Skövdes Högskola i Riksdagen

 

Utbildning är nyckeln till framtidens jobb och konkurrenskraft, men också till människors frihet att forma sina egna liv. Ska svenska företag klara av att ständigt utvecklas måste deras anställda också kunna göra det. Det förutsätter breda investeringar i utbildning. Den kunskapsbaserade ekonomin börjar i en skola där alla barn lyckas.

Vi har sett fem år av försämrade resultat i skolan samtidigt som skillnaderna mellan olika skolor ökar.

Tyvärr leker den borgerliga regeringen svälta räv med Högskolorna i landet. Högskolan i Skövde är en av de bästa på samarbetet mellan akademi och samhället i övrigt. Högskolan i Skövde behövs för att höja utbildningsnivån i Skaraborg. Högskolan i Skövde behövs för att underlätta steget till högre utbildning för de som kommer från sudieovana hem.

 

DN  S SVD

 

Vårt mål är att hälften av 30–34-åringarna ska ha genomgått en minst 2-årig högre utbildning (högskola och yrkeshögskola) år 2020. Det innebär en ökning från knappt 44 till 50 procent. Andelen yrkesverksamma som återkommer till högskolan för att vidareutbilda sig bör också öka. Vi satsar både på kvalité och på att ha fler platser

Regeringens kraftiga neddragningar på antalet högskoleplatser riskerar Sveriges framtida konkurrenskraft. Vi väljer i stället att investera i fler studieplatser inom såväl yrkeshögskola som högskola.

Med de låga utbildningspolitiska mål som regeringen har är det begripligt, men inte försvarbart, att regeringen avstår från att investera i utbildning och kunskap som bygger Sverige starkt för att i stället prioritera sänkt krogmoms. Tillväxt och välfärd förutsätter en hög utbildnings- nivå i hela befolkningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0