Kvalité i äldrevården är en rättighet

Skattelagstiftningen måste ändras så att koncerner inte kan flytta vinster till skatteparadis genom internlån. Den vinst som görs inom äldrevården ska naturligtvis användas för att förbättra kvalitén, inte skickas utomlands. Det är fel med riskkapitalbolag vars främsta drivkraft är vinstmaximering i den skattefinansierade äldreomsorgen. Det behövs långsiktighet i äldrevården och ett intresse att bry som om de äldre. Vinst som går till skatteparadis, eller delas ut som bonus till en vd som lyckas skära ned på personaltätheten och material borde stoppas. Den finns endast i ett system där man uppenbart glömt bort för varför äldrevården finns till från början. Äldrevården är en grundläggande rättighet som de själva har betalat för genom hårt arbete.

DN SVD 2 GP AB exp jämlikhetsanden GP

Kommentarer
Postat av: Bert

Äldrevården ska utföras av Kommuner och skattas efter vad det kostar. Privatisering blir en mardröm för dagens unga.

Hörde i Stockholmskommuner är 60% privatiserat. Medan det i Landet i Övrigt är 15%Det borde bli folkupror mot detta. Privata företag har inget samhällsansvar utan endast vinsta´nsvar. Därmed kommer äldreomsorgen bli mer och mer katastrofal.Vi gå med högerns politik tydligt mot 1900-talets början. Snart får bara fiunasiellt starka rösta i valen också.

Fattiga vem ska de rösta på idag. Finns ju ingen som företräder sjuka, arbetslösa, fattigpensionärer längre. Man suger ur det sista mak kan av dessa både i arbete och pengar.

sjuka skickas till arbetsförmedlig , arbetslösa i FAS-3 och fattigpensionärer får höjda pålagor så man tar död på dem fortare.Sverige är mycket värre än vad många vet.

2011-11-16 @ 16:01:54
Postat av: Kjell Eriksson

Jaa, visst är det åt helsike med vinstdrivande företag inom omsorg avv all sort. MEN vad har sossanra gjort för att lyfta fram detta i media i tillräcklig utsträckning??? Det enda som hörs är Håkan Juholts vinglande hit o dit i de alltför många frågor.

2011-11-16 @ 17:52:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0