Opinionsiffror, Kurtan och Word

Jag är en optimistisk person och brukar se fördelarna i de flesta situationer. Som den här mörka, dimmiga, novembermåndagen till exempel. Den kunde ha varit betydligt bättre.

Opinionssiffrorna hade kunnat vara mycket bättre om vi inom socialdemokraterna hade fokuserat på politik och de orättvisor som växer fram med den borgerliga regeringen. Med en massarbetslöshet på 8% måste vi bli tydligare på hur våra investeringar i infrastruktur, miljöomställningar och utbildning ger fler jobb än borgarnas skattesänkningar. Missförhållanden i vården, ökade klyftor, barnfattigdom och skyhöga socialbidragsiffror som urholkar kommunernas ekonomi är andra områden där vi har betydligt bättre förslag som tyvärr inte syns den här hösten p.g.a alla dessa dimridåer, självmål och misstag vi gjort. Det måste bli ändring på det.

Att Lasse Brandeby lämnar oss alldeles för tidigt går det inte se några fördelar med. Men Kurt Olsson kommer alltid att finnas i våra hjärtan både med de djupgående intervjuerna om Koskräck, reportage om broöppningar och skönsång ackompanjerat av Gudruns triangel.

När jag ändå är i gång med mitt missnöje denna novembermåndag kan jag lika gärna ge en salva till dataprogrammet word. Hur är det möjligt att vi gjort oss beroende av detta sega svårjobbade program? Några av er har redan tagit er ur beroendet, de gratulerar jag er till


DN 2 3 SR  SN  AB 2 EXpr 2 svd

Kommentarer
Postat av: Tomas Andersson

" Med en massarbetslöshet på 8%"



6,8 % är det korrekta...kanske inte så noga.



http://www.scb.se/Pages/Product____23262.aspx

2011-11-21 @ 10:50:49
Postat av: M. E.

såg det här på ”dagens arena”-twitter:



”ericsundstrom Kanske en intervju i Agenda som vi kommer att minnas!?

12 hours ago · reply · retweet · favorite



ericsundstrom Noterar att Östros inte svarar på frågan om han har förtroende för Juholt, hänvisar t ”det där” VU-mötet.

12 hours ago · reply · retweet · favorite



ericsundstrom Bra reflektion fr Europa av Östros; farligt att bara lyssna på kärnan av medlemmar o ej på väjarna.

12 hours ago · reply · retweet · favorite



ericsundstrom +1 RT @HelleKlein: Kul att se Östros igen. Helt galet att denna kompetenta politiker inte används mer av S-ledningen! #Agenda”



dagens arena kallar sig ”oberoende, radikal och progressiv”. dagens arena hade ett intressant samarbete med Prime; ”Niklas Nordström, seniorkonsult på Prime, skriver i Dagens Arena om valresultatet ur ett socialdemokratiskt perspektiv.” ( http://www.primegroup.com/nyheter/niklas-nordstroem-analyserar-valet-i-dagens-arena )



klickar man på länken på primegroup.com till artikeln av nordström på dagens arena, kan man konstatera att han uttrycker den linje som östros verkar ha uttryckt och förlorat på i partiledarvalet. sundström verkar vara en stor fan av östros. vilken linje rör det sig om? jag citerar:



”Det kommer handla om att vissa frågor är döda för politisk strid och bara att acceptera om man ska vara relevant. Att ta strid för att avskaffa Rut, återinföra fastighetsskatt och förmögenhetsskatt är politiskt dumdristigt och bekräftar bilden av ett parti som inte är med i sin tid. Här är det bättre att lämna och gå vidare med nya förslag och idéer som kan vinna väljarnas stöd. Till exempel att forma en ekonomisk politik och näringspolitik som på ett modernt sätt möter vår tids utmaningar med globalisering, behov av utbildning och forskning, satsning på entreprenörskap, med mera.” ( http://dagensarena.se/debatt/niklas-nordstrom-det-rodgrona-samarbetet-har-inte-levererat/ )



det blir spännande att se om Prime kommer sluta med att få det som gruppen vill eller inte… helt klart är i alla fall att juholt var ”fel” val, eller inte tillräckligt bra i alla fall…

2011-11-21 @ 11:16:14
Postat av: Peter Karlberg

Jag tycker att 8% arbetslöshet är oacceptabelt. Om man som du gör, Monica, kallar det för massarbetslöshet undrar jag vad du kallar situationen i t.ex. Spanien där den ligger över 20%.

2011-11-22 @ 02:12:29
URL: http://peter.karlberg.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0