-10% -6% -3% oavsett vilket - GE INTE UPP!

När jag så här på avstånd från Kirgizistan ser de olika opinionsmätningarna förvånas jag över vi socialdemokrater trots allt har 29%. Förra veckan skulle vi ha tappat 10% enligt SIFO, för några dagar sedan skulle vi ha tappat 6% enligt Synovante och i den senaste mätningen som gjordes av Novus har vi tappat 3%.

Fortsätter det så här har vi väl inte tappat någonting om ett par dagar... Skämt å sidor

Det är en tuff turbulent tid vi genomlider men som vi måste igenom. Om det kan var någon tröts i bedrövelsen kan vi ändå konstatera att vi socialdemokrater alltid är hårt granskade och ifrågasatta.

Erlander var ifrågasatt i början och inte betrodd att kunna styra ett land, men gjorde det med bravur i 25 år. Hatet mot Palme piskades upp till nästan oacceptabla nivåer. Carlsson tillhör nog undantaget trots att han förlöjligades och påstods vara tråkig. Persson ifrågasattes för att han var bufflig och för att han byggde ett stort hus, större än det som är brukligt bland ”vanligt folk” m.m. m.m.

Sahlins auktoritet undangrävdes skickligt av hennes motståndare. Nu när Håkan Juholt var på väg uppåt i mätningarna var det dags att sätta in en stöt på honom. Å han hjälpte väl till en hel del själv med att hamna i den här situationen.

Både vi själva, högern och media har med rätta höga krav på oss. Dessutom försätter vi oss själva i nästan omöjliga situationer.  

Trots det ser det ut som om att vi har ca 30% i opinionsmätningar. Det skulle vara en mycket dålig idé att kasta in handduken och ge upp. Våra väljare kräver något helt annat av oss. De förväntar sig kamp för fler jobb, gemensam välfärd med hög kvalité i hela landet, de förväntar sig att vi tar fajten för en rättvis a-kassa och stopp för stupstocken i sjukförsäkringen. De förväntar sig att vi står upp för ett jämställt, jämlikt, hållbart, rättvist samhälle. Låt oss ta den fajten.


SVD DN AB 2 Expr 2 Högberg Henningsson Oscarsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0