Barn har rätt

Även i år blev det många motioner som handlar om barn under allmänna motionstiden. Det är viktigt att både jobba internationellt med bistånd och på annat stätt södja drabbade barn världen över. Men det är också viktigt att vända trenden med fattiga barn i Sverige. 220 000 barn lever med fattiga föräldrar i Sverige, så kan vi inte ha det.

Alla barn har rätt att växa upp i trygghet, såväl ekonomisk som emotionell. Samhället måste kompensera de barn vars familjer, av ekonomiska eller andra skäl, inte räcker till. Därför behövs förskoleplatser och fritidshemsplatser till arbetslösas barn, det behövs läxläsningshjälp, det behövs ett rikt föreningsliv och det behövs stopp för oskäliga avgifter i skolan.

Vi har en särskild barngrupp mellan oss socialdemokratiska Riksdagsledamöter. Många av oss har lång erfarenhet inom Unga Örnar. vi samarbetar för att fokusera på barnens situation. Det känns viktigt att göra skillnad. När jag dessutom såg TVs Världens barninsamling blev jag extra peppad att göra lite mer och naturligtvis bidra till insamlingen

34 motioner

motion 1038

motion 21095

världens barn

Unga Örnar


Kommentarer
Postat av: Roberth

Seriöst har du en skruv lös?

2011-10-09 @ 20:15:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0