BRA budgetmotion och BRA att inte stå bredvid SD

Men allt annat kunde vi varit utan just nu.

Efter alla turer med budgetmotionen fick vi fram en riktigt riktigt bra fördelningspolitisk rätt motion. Det är investeringar för jobb och utbildning samt förslag på hur vi ska bryta massarbetslösheten och minska klyftorna igen. Att vi från Riksdagsgruppen fick så mycket att säga till om är mycket glädjande och bra för demokratin i partiet. (jag har sett i en del media att det påstås att den är tunnare än den Håkan Juholt visade upp, men med alla kommittémotioner på respektive utgiftsområde blir den faktisk så tjock)

 

Dessutom tycker jag det är utmärkt att markera mot att vi inte på något sätt samarbetar med det främlingsfientliga SD-partiet. Vi kan inte acceptera normaliseringen av SD.

Därför tycker jag att partiledningen beslutande sig för att inte medverka i Agenda. Är det partiledardebatt så är det! Inte en debatt mellan två regeringsalternativ som tydligen Agenda ville ha det till.

 

Men där slutar glädjeämnena för den här veckan. Det är inte roligt just nu att se och höra de ena påstående efter det andra när det gäller Håkan Juholt. Han har gjort fel och just nu pågår drevet. Hur långt drevet går vet vi inte just nu. Att han snabbt betalar tillbaks de pengar han  felaktigt fått för mycket är naturligtvis en förutsättning.  Jag förutsätter att han inte behandlas bättre än någon kvinna skulle ha gjort i motsvarande fall. ( så som det blev i samband med till exempel TV-licens skandalerna i den borgerliga regeringen, då fick de kvinnliga icke licensbetalande ministrarna gå men inte mannen Tobias Billström)

Men alla drev är olika och ingen vet var det slutar. En tröst i bedrövelsen är vetskapen av att alla drev går över

OBS - efter alla synpunkter har jag ändrat i denna blogg. Det stämmer det som många av er påpekat, att det går inte dra alla över en kam.Vi har inte alltid gjort rätt historiskt o mitt systerparti i Danmark drogs också in på ett sluttande plan. Men vi måste alla hjälpas åt mot vardags rasismen och mot främlingsfientliga krafter som finns

 

Ulf Bjered Staffan Dopping SVT 2 SSU sap DN


Kommentarer
Postat av: Lisa Andersson

Det skulle vara intressant om du kunde redogöra för vilka i Sverigedemokraterna det är du kallar för nazister.

2011-10-09 @ 16:25:08
Postat av: Bengrot

Vilken otrolig smörja du skriver.Du ska veta att Islam har fler beröringspunkter med nazism än vad någonsin kan anklaga SD för. Din partitidning, Aftonbladet, var fö nazistvänligt under 2:a världskriget. Expressen startade som en motvikt till det.Men nu njuter vi mest av klappjakten på bedragaren och fuskaren Juholt. Det kan väl inte vara roligt att det ska vara så svårt för S att hitta en ärlig partiledare?

2011-10-09 @ 20:59:24
Postat av: DragonenSWE

Det var ditt parti som höll på med rasbiologi, era rötter är svarta och klart rasistiska. Jag är Sverigedemokrat och är varken rasist, nazist eller främlingsfientlig. När ska ni granska er själva med ett lika kritiskt öga?!

2011-10-09 @ 21:43:52
Postat av: lnfidel

@Lisa AnderssonDet svaret kommer du få vänta på från denna självgoda, svamliga marxisten från Hova.

2011-10-09 @ 21:51:56
Postat av: Brandtjälsfantomen

Förövrigt tycker jag att du skulle passa bra i burqa,

utseendemässigt alltså.

2011-10-09 @ 22:01:06
Postat av: krille

"Världsmästarna När Sverige blev mångkulturellt är att rekomendera.endast 216 kr plus frakt.Tack för ordet!

2011-10-09 @ 23:42:39
Postat av: Du vet nog för att du var 40 då

Förlåt vilket parti var det som tvångssteriliserade förståndshandikappade?

2011-10-10 @ 00:02:29
Postat av: Hans

Vad är det för politiker som inte kan ta en debatt?

Jag är missnöjd, det är inte så jag ser en stor politiker framför mig.Jag kommer att överväga detta beteende mycket innan jag röstar i nästa val.

2011-10-10 @ 00:04:00
Postat av: Miss

Blev det många e-mail nu?

Fattar du vad det betyder?

2011-10-10 @ 00:09:22
Postat av: Steva Ratko

Hej, Monica Green.Kontentan av ditt inlägg och socialdemokraternas beslut att inte medverka i partiledardebatten är , om jag har förstått det hela rätt, följande;Att inte stå bredvid någon är alltså en markering att man inte samarbetar med denna.

Vilket innebär att det är ett tecken på att man samarbetar om man står bredvid en person.

Vilket i sin tur innebär att socialdemokraterna samarbetar med moderaterna.Eller hur ska man annars tolka denna bild där Juholt och Reinfeldt inte bara står bredvid varandra, utan till och med skakar hand med varandra?http://st.nu/image_processor/1.3830051.1314020706!/image/1542340057.jpg_gen/derivatives/wide/1542340057.jpg?maxWidth=468Att (s) finner det viktigare att (på sandlådenivå) ta avstånd från SD än att få till ett regeringsskifte genom en debatt mot alliansen, tolkar jag bara som ännu ett bevis på samarbete mellan (s) och M.Med oppositionspartier som lämnar walk over till partiledardebatter behöver knappast alliansen oroa sig över ett maktskifte 2014.Kul förresten att ni har så låga tankar om väljarna att ni inte tror att dom kan skilja på två olika partier bara för att dom står på samma sida av rummet.

2011-10-10 @ 00:53:45
Postat av: Skåning

En helt ärligt menad fråga. Tror du själv verkligen själv på vad du skriver eller är detta bara en "så fint att vara med i gemenskapen"-fråga? Ni kan stå bredvid kommunister (historiens värsta massmördarideologi), men vägrar stå på samma sida som ett invandringskritiskt parti. Du är medveten om att Sverige är extremt i det här fallet va?

2011-10-10 @ 01:40:54
Postat av: Peter Berglund

Om jag har förstått det rätt så finns det ingen rödgrön röra längre. Eller vet du mer än jag?

Det finns 4 partier i opposition och eftersom SD är vågmästare borde de stått i mitten.

MP borde stått med alliansen då de vid flera tillfällen stöttat densamma.

För det är väl inte så illa att S och V gjorde det i det tysta?

Om så är fallet blir nog många S och V röstare upprörda...

2011-10-10 @ 02:08:41
Postat av: Jonas Högberg

Tror du verkligen att folk är så dumma att de skulle tro att debatten i SVT stod mellan två regeringsalternativ bara för att man samlat regeringen på ena sidan och oppositionen på den andra?Effekten nu när s och v uteblev blev väl bara den att många nu uppfattar det som att det är mp och sd som står för oppositionen i rikspolitiken.Inte så begåvat av partiledningen med andra ord..

2011-10-10 @ 04:17:10
Postat av: Anonym

Tror du verkligen att folk är så dumma att de skulle tro att debatten i SVT stod mellan två regeringsalternativ bara för att man samlat regeringen på ena sidan och oppositionen på den andra?Effekten nu när s och v uteblev blev väl bara den att många nu uppfattar det som att det är mp och sd som står för oppositionen i rikspolitiken.Inte så begåvat av partiledningen med andra ord..

2011-10-10 @ 04:18:14
Postat av: Stefan

Jadu Monica..

Med tanke på Jugholts uppvisade falskhet senaste tiden och med den skeva bild som du har av ett etablerat parti så försvann min röst från det parti du förespråkar.

2011-10-10 @ 05:42:14
Postat av: Mr Speck

Riksdagens tjänstemän har gjort "felaktiga utbetalningar" till Juholt ( som inte borde behöva korrigera andras misstag )HAHAHA ni sossar är bara för bra !!!!!!!Kunde ni inte starta en Monthy Python show eller liknande och köra papegojsketchen i nytappning ?Fast videon med Juholt som presenterade sig på en vinglig cykel i storskogen var ju inte långt efter...Have a nice (bidrags-)day :-)

2011-10-10 @ 05:52:28
Postat av: marcus

Känns bra att du ändrat din rubrik. Jag röstar på SD och jag är varken rasist eller nasist.

Det finns säkert rasister inom SD. Lika säkert som det finns det inom S.

Att vilja förändra invandringspolitiken är inte rasistiskt.

Och min spontana reaktion på att S vägrar vara i samma studio och stå jämte SD är att de personerna som resonerar så. De skall inte vara politiker. Som får lön av mina skattepengarMen att tycka olika det kan man göra. Och finns ingen anledning att inte respektera vad du tycker.

Så ha en bra dag

Mvh

Marcus

2011-10-10 @ 09:34:40
Postat av: Karlskronabloggen

Bra att du ändrat dina häpnadsväckande första uttalanden i bloggen Monica!Men varför kan du inte "inte acceptera normaliseringen av SD."Du har ju uppenbarligen accepterat normaliseringen av både ditt eget socialdemokratiska parti och vänsterpartiet som båda har en betydligt mörkare bakgrund än Sverigedemokraterna?

2011-10-10 @ 09:45:05
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Anders Andersson

Tack för det tysta svaret. Säger allt!!

2011-10-10 @ 10:34:18
Postat av: Peter Johansson

Ja jag behöver väl inte säga mer än att jag hänvisar till tidigare talare...

2011-10-10 @ 18:06:02
Postat av: Anonym - självklart

Kan bara instämma med nästan alla föregående kritiska skribenter.

2011-10-10 @ 20:46:15
Postat av: Le blatte

Monica, var snäll lämna din idyliska förort och flytta till Rosengård några månader (alltså studie resa). Färga håret, lämna smycken, bilen hemma. Glöm inte sjalen. Under vistelse där kan du kämpa fritt mot ditt folk(oj, kanske du är engelska-green?) Ta med dig abdirizak och jämtin så ni har det roligt litegrann. Ni sossarna är så falska att det stinker.

2011-10-12 @ 02:06:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0