En kristdemokratisk TV- journalist är arbetslös liksom 7% av befolkningen

 Oj oj oj vad synd det är om den kristdemokratiska TV-kändisen som ville bli partiledare.

Oj vad han tycker synd om sig själv och om sin fru. Det visar sig nämligen att de bott gratis på TV4as bekostnad. En förmån de haft men nu snyftar han i hopp att någon rik person ska förbarma sig över dem så att de slipper bo som många andra i förorten,

Men om han tror på den politik han antytt att han sympatiserar med (åtminstone om han skulle få bli partiledare), så är det bara att klippa sig och skaffa sig ett jobb….

Högern tycker att det är den arbetslöses eget fel att han/hon är arbetslös. Högern tror att om de arbetslösa blir fattiga hittar de sig jobb, det gäller för övrigt för högerns åsikt om de sjuka också.

Högern har inte lyckats bekämpa arbetslösheten i det här landet. Vi hade på tok för hög arbetslöshet 2006, med 6%. Sedan dess har det inte blivit bättre förutom att klyftorna ökat eftersom de som har jobb fått lägre skatt och de sjuka och arbetslösa fått det sämre.

Men han kanske kan ta detta som en lärdom. Anmäla sig på arbetsförmedlingen, gå in i jobb och utvecklingsgarantin och lära sig skriva CV. Då kanske han kommer till insikt om att det skulle vara mycket bättre med att investera i välfärd och fler jobb, än att straffa de arbetslösa


AB  expr  DN  SvD


Kommentarer
Postat av: Jonny Disenfeldt

Oroa dig inte , DU får det bra om du blir arbetslös, du som politiker har din gräddfil.

2011-10-04 @ 14:02:42
Postat av: Bert

Det må vara vara arbetslös, Men det värsta högern har gjort dessa utfattiga också, bara 4% har 80% och de flesta utförsäkras helt.

Sedan har vi alla sjuka som är utförsöäkrade, pensionärer med låg garantipension.

Så det är inte alls den låga arebetslöshet på 7% vi ser. De som är helt utförsäkrade finns inte ens med i statistiken liksom FAS-3 slavarna.

Det är inte alls bra i Sverige, fattigdom och misär kryper allt närmre in på oss.

I USA där börjar det hända lite saker , senaste kring Wall Street.

Sedan vill politiker vi ska öka i befolknin Lööf till 40 miljoner innevånare. Hur många är då arbetslösa tro och helt utan inkomst.

Nä vi går mot dystra tider och fördelningen ekonomiskt är fullkomligt galen liksom att man ska tro fler människor ökad befolkning mera tillväxt skulle vara boten. Det är precis tvärtom det skapar vår undergång.

2011-10-04 @ 15:13:27
Postat av: Monica

Det är de 7% arbetslösa som jag är orolig för. Att ungdomsarbetslsöheten är på tok för hög och att långtidsarbetslösheten bitit sig fast. Att vi har en orättvisa som göder sådana höginkomstagare som mig. Jag vill betala mer i skatt men ska i stället ägna mig åt välgörenhet och allmosor enligt den borgeliga regeringen

2011-10-04 @ 15:15:14
Postat av: Bo

Det är ju inte så att vi har några S förebilder i andra länder inom tex EU.

2011-10-04 @ 15:19:22
Postat av: britta sethson

Hej MonicaJag gillar skuggbudgeten. Den visar att det finns en väg ut ur högerns början till svenskt samhällsbygge. Eller ska vi säga rasering av välfärdsstaten.

2011-10-05 @ 10:49:01
URL: http://nyabrittas.wordpress.com
Postat av: Greger

En till det är synd om måste vara Juholt...eller?

2011-10-09 @ 21:43:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0