Handen upp den som tror att sänkta skatter inte märkts i välfärden

 

Först försöker borgerliga anhängare påstå att vi har en ofinansierad budget. Sedan ser de att vi faktiskt ökar intäkterna så ska det skrämmas med att vi höjer skatten.

Men efter skattesänkningar med mer än 100 miljarder, mest till de som har det bäst. Måste vi  berätta för väljarna att bättre välfärd och fördelning handlar om skatter. Att betala efter förmåga och få ut efter behov är ett beprövat solidariskt uttryck som berättar tydligt att det är bra för ett samhälle att ställa upp på varandra.

Att höja skatten för de som tjänar över en miljon, att höja trappa av jobbskatteavdraget för höginkomsttagare är helt rätt. Det blir inte fler jobb av ökande klyftor ,bara oroligheter.

För oss socialdemokrater handlar det nu om att långsiktigt bygga Sverige starkt, att investera i utbildning, infrastruktur och bostäder.

 

Vårt mål är full sysselsättning. Av arbete blir vi rika, både ekonomiskt och mänskligt. Men då måste alla få chansen, inte bara betraktas som lat och därför ska ha lägre ersättning. Det behövs utbildning, omskolning, praktik och bättre matchning.

Borgarna har misslyckats med sin jobblinje. De har slut på idéer.. Vi investerar i det som bygger Sverige starkt.

 

 

ab KA expr Youtube svd 2


Kommentarer
Postat av: Jonny Disenfeldt

Men snälla nån, vi tar in mer skatter nu 2011 än 2006, även med hänsyn till inflation etc. MER inte mindre.

2011-10-05 @ 22:45:57
Postat av: Tomas Andersson

Höjs inte inkomstskatten för månadsinkomster över 50 tusen? Hur blir det en årsinkomst över 1 miljon?

2011-10-05 @ 22:59:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0