Kavla upp ärmarna och kör

 Klart att vi har lågt förtroende nu, efter allt som hänt. Allt annat hade varit mycket märkligt.  Det blir mödosamt men helt nödvändigt för oss att vända trenden. Men politiken behövs mer än någonsin nu när Sverige slits isär. Vi har enormt mycket att göra.

Det behövs en ny bostadspolitik som ger en större rörlighet på bostadsmarknaden och blandande bostadsområden. Alla människor, inte bara de med goda ekonomiska förutsättningar, ska ha möjlighet att leva i bra bostäder till rimliga kostnader i en stimulerande och trygg miljö. Då krävs att staten och kommunerna gemensamt tar ansvar för att det byggs fler bostäder. Och att nuvarande bostadsbestånd får en ordentlig upprustning till energismarta, miljöanpassade, modena lägenheter där bredband är lika självklart som el och vatten.

Sverige är ett glest befolkat land med behov av snabba miljövänliga transporter.

Trots det har vi Europas mest underinvesterade  järnväg.

Det finns ett enorma behov av infrastrukturinvesteringar i hela landet, inte minst i och kring våra stora städer. En del i en ny färdriktning för Sverige bör vara att nu börja lägga grunden för fungerande snabba järnvägar i Sverige. Dessutom behövs fungerande mobiltelefoni och bredband med hög överföringshastighet i hela landet

 

Samhällen som håller ihop, har bättre ekonomisk tillväxt och lägre brottslighet än samhällen med låg tillit. Sverige behöver en ny färdriktning där alla tillsammans är med och ta ett gemensamt ansvar för att hålla ihop vårt land. De som tjänar allra bäst kan bidra lite mer i ett tufft ekonomiskt läge. Tillsammans kan vi med en aktiv social investeringspolitik. prioritera att avskaffa barnfattigdomen, ge fler barn och unga god utbildning, möjligheter till kulturupplever och möjliggöra för fler att komma ut i arbete.

Så kom igen nu. Nya tag, nya utmaningar, NU kör vi för ett bättre samhälle för alla

svd AB 2 expr 2 3 DN GP


Kommentarer
Postat av: Varg i Veum

Det där om att "Alla människor, inte bara de med goda ekonomiska förutsättningar, ska ha möjlighet att leva i bra bostäder till rimliga kostnader i en stimulerande och trygg miljö."Är det något som sossarna nyligen kommit på? Jag bodde själv i sk "ghetton" på 70-80 talet då sossarna hade makten. Vi märkte aldrig någon sådan ambition från sossarna då i alla fall.

2011-10-15 @ 17:51:35
URL: http://vargiveum.wordpress.com
Postat av: Christer Friberg

Som du märker har jag nu hittat till din blogg och i ditt senaste inlägg blev jag mest glad över "snabba järnvägar", men först. En undersökning som pressenteras mitt under värsta drevet har sällan någon betydelse, i en mätning efter jul kan man förmodligen väga in det hända i ett samlat perspektiv.

Snabba järnvägar är ju bra om det görs på rätt sätt och för ett samlat trafik slag. Det får inte vara menigen att man fortsättningsvis med 2000 tons godståg skall behöva byta spår i 40km/h. Detta saktar ner både gods och persontrafik på befintliga bannor. Det utgör en onödig energiåtgång i att både sänka och åter höja hastigheten. Trafikledningen på befintliga bannor kan bli mycket effektivare om godstågen kan byta spår snabbare.

Med andra ord driv "snabbare järnväg" på rätt sätt. det finns förespråkare för nya och snabba järnvägar men dett är nödvändigtvis inte det enda rätt steget.

2011-10-16 @ 10:51:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0