Nu är budgetmotionen klar

Tänk vilken bra budget det blev när alla bidragit med sina åsikter, kunskaper och erfarenheter. Det är säkert inte många som tror men jag kan intyga att vi har haft väldigt bra möten och spännande diskussioner.

Det har varit högt till tak och tuffa förhandlingar, det gillar jag.

En demokratisk process tar lite tid, men det blir så mycket bättre när alla fått säga sitt. Problemet var väl snarare alla andra som skulle tolka vad som sagts och att det speglades som rosornas krig, höger och vänster, förnyare eller traditionalister. Så upplevde inte jag det.

I morgon presenterar Tommy Waidelich budgetmotionen i Riksdagen och vi andra i våra valkretsar utifrån hur budgeten påverkar lokalt

 Det handlar om investeringar i infrastruktur, fler bostäder, miljö, välfärd och ekonomisk trygghet. Vår budget är givetvis fullt finansierad, vi tar ansvar för att klara framtidens utmaningar.

En av våra stora satsningar är skolan och utbildningen. Vi fokuserar på att höja resultaten i skolan genom att investera i lärarnas kompetensutveckling, möjlighet att göra karriär och på att utveckla rektorerna som pedagogiska ledare i skolan. Vi accepterar inte regeringens neddragning i gymnasieskolan utan investerar lika mycket som regeringen drar ned. 

Dessutom satsar vi i ett nytt kunskapslyft. Vi ska ge fler möjlighet att studera inom vuxenutbildningen inklusive yrkesvux, folkhögskola, yrkeshögskola och högskola.  För att fler ska ha reell möjlighet att studera föreslår vi ett korttidsstudiestöd.

 För Socialdemokraterna är Högskolan i Skövde viktig på många olika sätt. Högskolan i Skövde höjer utbildningsnivån och skapar en kreativ miljö för arbetstillfällen och arbetskraft. Det är oerhört trist att den borgerliga regeringen drar undan möjligheten för Högskolan i Skövde. Det vill vi ändra på

DN  
SVT
 TV4 Socialdemokraterna¨AB Peter A


Kommentarer
Postat av: britta sethson

låter bra.i vår lilla fullmäktigegrupp i Umeå är det också högt i tak och livliga diskussioner. sen går vi fram tillsammans. det fungerar bra

2011-10-04 @ 22:08:53
URL: http://nyabrittas.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0