Reinfeldt talar om frihet men för vem? på politikerbloggen

Ser på twitterflödena att Moderaterna har stämma i Örebro. Att Reinfeldt säger att ”samhället blir vad fria människor gör det till”. Men de ofria människorna då, vad ska du göra med dem Fredrik?
Arbete ökar människors frihet genom egen inkomst, gemenskap och utveckling. En stark och hållbar, konkurrenskraftig ekonomi kräver en bred politik för fler jobb och full sysselsättning, så är det inte idag.

Över 8 procent är öppet arbetslösa eller inskrivna i program med aktivitetsstöd. Den höga arbetslösheten som bitit sig fast har även inneburit stora kostnader för kommunerna i form av ökade kostnader för försörjningsstöd och lägre skatteintäkter. De senaste två åren har antalet socialbidragsmottagare ökat med 400 000 personer. Dessa personer är mycket ofria och fattiga. Flera av dem har barn, barn som växer upp i fattigdom känner sig inte fria, tvärtom.

Sedan den M- regeringen tillträdde har de påstått att den har en arbetslinje. Den så kallade arbetslinjen har gått ut på lägre ersättningar och högre skatt för dem som är arbetslösa. Att straffa den enskilda individen i stället för att göra något åt problemet har inte lett till lägre arbetslöshet. Tvärtom vi har i dag ännu högre arbetslöshet än då regeringen tillträdde.

I dessa massarbetslöshetstider visar sig nu tecken på att läget kommer att bli ännu värre och regeringen har ännu inte visat några vassa verktyg att ta till.

Många av de arbetslösa är inlåsta i FAS 3, hur är det med deras frihet?

Hur är det med friheten för de ungdomar som inte längre får behörighet till Högskolan?

Hur är det med de äldre som inte får någon hjälp att gå ut från sitt äldreboende för att personalen inte hinner med, vad har de för sorts frihet?

För att inte tala om undersköterskan som har ett så stressigt jobb att hon/han inte hinner med de gamla, hur fritt är det?

Hur fria är de som sliter med stress, tunga lyft, får belastningsskador och drabbas av arbetsolyckor?

M- Regeringen har hittills sänkt skatten med drygt 100 miljarder, mest till dem som har det bra. Det har lett till ökade klyftor och ofrihet för de som har det sämst. Det sliter i sär Sverige.

Frihet är att ha ett jobb därför behöver vi investera i det som gör Sverige starkt och ökar friheten för individen. Frihet handlar om att kunna göra sina egna livsval och styra sitt liv.
Kunskap är makt och ger frihet att styra över sitt eget liv. Frihet är att kunna få utbilda sig även om föräldrarna inte har studievana. Det är därför de små och medelstora högskolorna är så viktiga. Men nu hotas de, eftersom regeringen spelar svälta räv med de mindre lärosätenas resurser.

Kunskapsbaserad ekonomi är frihet för individen och gör samhället starkt. Att se till att det finns ett gott inkomstskydd/försäkring för de som drabbas av sjukdom eller arbetslöshet är också både tryggt och ger frihet. Att inte behöva avstå från god vård, skaffa en utbildning eller att ha möjlighet att behålla sin bostad vid sjukdom eller arbetslöshet, det är frihet.


Så framför riktig frihet, jämlikhet och systerskap. Det gör Sverige starkt


politikerbloggen DN svd expr ab 2


Kommentarer
Postat av: Mille

Nu är det så, att det finns närmare 6.000.000 Svenskar, som fått det märkbart bättre med Reinfeldt. Svenskar är egoister och bryr sig inte så mycket om de få som fått det sämre. Så skall en slipsten dras.

2011-10-21 @ 11:51:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0